"A la llum de la successió dels errors comesos al llarg dels últims dies, en relació a les meves explicacions de les meves activitats empresarials anteriors a la meva entrada en política el 1995, a causa de la manca d'informació precisa sobre fets que van ocórrer fa més de vint anys; sense perjudici que cap d'aquestes activitats empresarials hagi tingut relació ni vincle de cap mena amb l'exercici d'aquestes responsabilitats polítiques; considerant el mal evident que aquesta situació està causant al Govern d'Espanya, al Partit Popular, als meus companys de militància i als votants, singularment greu en el moment polític actual, comunico que, després d'una conversa amb el president del Govern, li he traslladat la meva decisió irrevocable de presentar la meva renúncia expressa a les funcions que com a ministre d'Indústria, Energia i Turisme tinc encomanades des del passat dia 21 de desembre.

He comunicat també al president del Govern la meva decisió de renunciar a la meva acta de diputat del Grup Parlamentari Popular.

Finalment, he comunicat a la secretaria general del meu partit la meva renúncia a la presidència autonòmica del PP de Canàries.

Per tot això comunico que a partir del dia d'avui deixo tot tipus d'activitat política.

La política és una activitat que ha de ser en tot moment exemplar també en la pedagogia i en les explicacions. Quan això no passa, s'han d'assumir les responsabilitats corresponents."

Signat:

José Manuel Soria López