L'aturada general convocada pel 3 d'octubre afectarà diferents sectors públics com el transport, ensenyament i sanitat, entre d'altres.

La mobilització, que pretén aturar el país després dels atemptats, va ser convocada inicialment per la CNT, el COS i altres sindicats minoritaris, als quals després s'han afegit nombroses entitats, com les independentistes Òmnium i ANC i els sindicats majoritaris —encara que amb algunes premisses— arran dels esdeveniments de l'1 d'octubre.

En l'ordre de Treball no es fa referència a la mobilització convocada per la Taula per la Democràcia perquè al tractar-se d'una convocatòria política impulsada des de la societat civil no té el tractament d'una vaga de treballadors i per tant no s'ha d'inscriure la convocatòria en el Departament de Treball. Per tant, Catalunya no estaria davant d'una vaga general sinó d'una aturada de país, el que implica que no hi ha obligat compliment dels serveis mínims.

Transport

El transport tindrà greus afectacions: la freqüència dels busos de Barcelona, el metro i els FGC funcionaran al 25% només en hores punta. Els serveis mínims pels trens de Rodalies i Regionals, que funcionaran al 33% durant tot el dia. La resta de transports de viatgers urbans i interurbans i el servei d'autobús que uneix Barcelona amb l'aeroport del Prat funcionaran al 50%, tot i que s'haurà de garantir com a mínim un desplaçament complet d'anada i tornada.

En relació amb el servei de Renfe en llarga distància i AVE, el ministeri de Foment ha dictat també uns serveis mínims on es garanteix que els trens d'alta velocitat i les línies de llarga distància oferiran un servei del 76% de l'oferta habitual. 

El Ministeri de Foment ha assegurat que els passatgers afectats amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la convocatòria de vaga podran sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a les corresponents estacions o agències de viatges. 

Educació i sanitat

En centres educatius no universitaris, hi haurà un docent per cada 6 aules en infantil i primària, i un terç de la plantilla a llars d'infants. La ràdio i la televisió públiques hauran d'emetre un 50% dels continguts habituals. Les urgències mèdiques funcionaran amb normalitat. Als hospitals i altres centres sanitaris, els serveis mínims cobreixen el normal funcionament del servei d'urgències, el normal funcionament de les unitats especials (unitats de cures intensives, neonatologia, parts i radioteràpia i quimioteràpia, entre altres) i l'activitat quirúrgica inajornable.

Als centres d'assistència extrahospitalària, es garantirà l'assistència urgent durant l'horari habitual de cada centre, un servei que es prestarà amb el 25% de la plantilla. Es garanteix la neteja en les àrees considerades d'alt risc dins dels centres sanitaris, així com el servei d'hostaleria per a les persones ingressades. Les farmàcies de guàrdia estan obligades a mantenir el servei.

Altres serveis

El decret de serveis mínims també contempla la necessitat d'assegurar el servei en sectors estratègics com el subministrament d'aigua i energia, les funeràries, els càterings per a entitats que tenen interns, els serveis socials d'emergència, els bombers, les presons, els jutjats, entre d'altres.