El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha tancat un acord aquest dilluns amb els sindicats per impulsar una oferta de treball públic de 29.578 llocs per aquest any 2022. Es tracta de l'oferta amb més places de la història de l'Administració General de l'Estat. La Unió General de Treballadors (UGT), Comissions Obreres (CCOO) i la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) han detallat que aquest pacte no inclou vacants a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, ni a les Forces Armades ni tampoc a l'Administració de la Justícia. Aquests llocs de treball, apunten, es negocien en àmbits diferents. Aquestes quasi 30.000 places es desgranen en 15.880 de nou ingrés, 9.591 de promoció interna i, la resta, que són més de 4.100, per a processos d'estabilització del personal interí.

Un altre dels punts que inclou aquest pacte és "l'agilització" dels processos de selecció. El que es farà serà escurçar els temps de publicació de convocatòries, els períodes que hi ha per la incorporació dels nous treballadors i els dies que transcorren entre les proves. En paral·lel, s'insta a l'Administració a tenir una planificació més llarga de les places que es poden requerir en els propers anys per poder "garantir la seva viabilitat a mitjà termini i reduir el dèficit de personal". També s'ha subscrit que l'acord inclou una revisió en els propers tres mesos dels diversos processos de promoció interna amb l'objectiu de reduir i simplificar els temaris que cal preparar per poder ascendir dins de l'Administració. Amb això, es pot aconseguir "garantir la carrera professional del personal" al servei de l'Administració. De fet, també es guardarà la nota que l'opositor obtingui a les proves per a properes convocatòries en el cas que no superi aquest procés de promoció interna. Sobre la resta de concursos, s'intensificarà el curs selectiu com a fase formativa.

Manifestació dels funcionaris aquest dimecres per la pujada salarial

Aquest dimecres, la Central Sindical Independent i de Funcionaris ha convocat una manifestació per reclamar que es negociï ja una pujada de les retribucions del personal de l'Administració perquè aquests treballadors públics presenten una "pèrdua del poder adquisitiu superior al 15%". Des de CSIF, consideren que el govern espanyol "ha d'estar a l'altura de l'esforç que han fet els treballadors públics durant la pandèmia per poder mantenir el funcionament dels engranatges de l'Estat i l'atenció a les prestacions a la ciutadania". En concret, un dels fets que també assenyalen és el col·lapse causat per l'alt volum de tràmits que han hagut d'efectuar i falta de personal que han patit en aquests darrers dos anys la Seguretat Social o el Servei Estatal de Treball (SEPE). Davant de tot plegat, han fet convocatòries de concentracions a diverses ciutats de l'Estat. Malgrat l'acord assolit aquest dilluns, Comissions Obreres ha destacat que encara hi ha "gran part del procés de negociació en Funció Pública que està pendent de desenvolupar-se".