La Crida pel Finançament ha convocat una concentració per a hui a les portes de la Delegació del Govern a València, per a exigir "més inversions i millor finançament" i per a rebutjar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2018, "antisocials i antivalencians" que es voten hui i demà al parlament espanyol. Segons ha informat aquesta agrupació d'entitats, sindicats i partits polítics en un comunicat, "la mitjana d'inversions per habitant al País Valencià és de 150 euros, mentre que a la resta del territori espanyol és de 217 euros". 

"Aquest fet, que no és una novetat, al costat de l'infrafinançament històric, que ens ha obligat a contreure un deute de 45.000 milions, que condiciona greument l'autogovern, la capacitat per dissenyar polítiques pròpies, el nostre futur com a poble i les condicions de vida dels valencians", ha denunciat. L'agrupació ha reivindicat que "fa falta una resposta organitzada, en tot el territori valencià i sostinguda en el temps, del conjunt de la societat valenciana per aconseguir acabar amb l'espoli fiscal i les discriminacions pressupostàries i d'inversions i avançar cap a una hisenda pròpia".

El PIB valencià creixeria un 3%

També el president Puig ha declarat que l'infrafinançament ha provocat que entre 2011 i 2014  el País Valencià deixara de percebre 10.000 milions d'euros. Segons ha avançat el president, l'Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques(IVIE) presentarà en les properes setmanes un informe que analitza les conseqüències per al País Valencià en el període comprés entre 2011 i 2014. L'estudi assenyala, segons ha explicat Puig, que, "amb criteris racionals", la Generalitat disposaria cada any de 2.500 milions d'euros més a l'any. 

Amb aquest augment dels ingressos, l'estudi estima que el PIB Valencià creixeria un 3% i arribaria als 3.000 milions d'euros. Això suposaria també 47.700 llocs de treball nous cada any. El president ha explicat que ha volgut fer públiques aquestes dades davant l'anunci fet pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que convocarà el Comitè de Política Fiscal i Econòmica abans de final de mes.

L'informe també demostra que el País Valencià té un saldo negatiu en les seues balances fiscals malgrat tindre un nivell de renda per habitant del 88%. Puig ha tornat a destacar que malgrat ser una autonomia amb menys recursos que la mitjana, "contribuïm a la solidaritat interterritorial finançant la major despesa pública d'autonomies més riques" . I ha remarcat que la despesa pública de l'Administració Central al País Valencià és la menor de tots els territoris, mentre que en autonomies de condicions similars és superior a la mitjana estatal.