Hooome, ha pujat el preu de la benzina! Què passa? Potser s’ha encarit el preu del barril del petroli? No pas. La crisi mundial ha repercutit en els equilibris geoestratègics de l’economia extractiva i això influeix als mercats? Doncs miri, no. Tal vegada és que el conflicte dels refugiats està complicant el transport del cru a través de les fronteres europees? No és això no, tampoc.

“Llavors, què carai està passant?”, es pregunta vostè mentre omple el seu humil dipòsit de carburant. I, a continuació, afegeix: “¿Per què puja justament el preu de la benzina, precisament ara que agafem el cotxe per anar un parell de dies a l’apartament dels meus cunyats a la urbanització “Passat el sisè carall baixant la muntanya a mà dreta, on s’acaba l’asfalt?”. Bé, doncs vostè ho ha dit. El preu de la benzina puja per aquest motiu: és Setmana Santa.

Hi ha tradicions d’aquestes dates tan assenyalades que cal complir. I aquesta n’és una. ¿Què seria de la setmana de passió del Senyor sense un augment del preu del bé preuat que brolla dels assortidors de les estacions de servei?

De la mateixa manera, ¿què seria de la Setmana Santa sense les tradicionals amenaces de vaga dels diferents col·lectius relacionats amb el transport? A la Bíblia ja hi apareix reflectit:

“Llavors el comitè d’empresa i el sindicat corporatiu majoritari van reunir-se en sanedrí per decidir quan convocar la vaga.

I un d’ells, Caifàs, els digué:  

Val més que un sol home convoqui les vagues per Setmana Santa, i no pas que sigui la Setmana Santa qui convoqui la vaga als homes”

... bé, o una cosa semblant...

Per cert, parlant de vaga i transports... ¿Algú sap l’estat d’aquelles reivindicacions dels companys del metro i el bus de BCN? Sí home (i dona), aquelles que eren tan urgents que els van abocar a convocar vaga durant els dies de la cosa dels mòbils... ¿Algú sap si han convocat alguna vaga per Setmana Santa, o no han pogut perquè els ha enganxat de vacances?

No, per saber-ho, sap?