L'Ibex s'ha anotat una jornada molt positiva, i ha evolucionat al voltant dels 10.150 punts, pel resultat electoral a Holanda i el menor risc consegüent que envolta l'euro, així com per la posició acomodatícia de la Reserva Federal malgrat apujar un 0,25% els tipus. La prudència de Wall Street no l'ha afectat.

A la tarda, s'ha conegut la proposta pressupostària de Trump, que significa fortes retallades en el departament d'Estat, a l'Agenda de Medi Ambient, de Salut i de Treball. Han augmentat les despeses en Defensa, Seguretat Nacional i Departament de Veterans. Al maig s'oferirà un pressupost complet, que inclourà el pla fiscal. El Dow Jones ha arrencat amb compres moderades que s'han anat mitigant a mitja sessió. El petroli Texas ha retrocedit a 48,79 dòlars el barril i l'or ha pujat un 2,54%, fins a 1.229,36 dòlars.

A França, que avui celebrava la victòria liberal a Holanda, ha esclatat una carta bomba a les oficines de l'FMI a París, ferint una empleada. Al seu torn, hi ha hagut almenys tres ferits en un tiroteig en una escola francesa.

A Londres, el Banc d'Anglaterra ha mantingut els tipus d'interès, però ha advertit que poden retocar-se a l'alça. Un altre senyal que el preu dels diners deixa de ser barat.

Aquesta perspectiva ha fet pujar en l'Ibex la banca, que s'ha comportat com el sector líder de la jornada, amb el Santander, BBVA i Sabadell al capdavant. ArcelorMittal ha estat un altre valor capdavanter, Parques Reunidos repartirà 20 milions d'euros per dividend, a raó de 0,247 euros per acció. Prosegur Cash debuta demà en borsa amb un valor de 3.000 milions d'euros.
Per la seva part, el Tresor ha col·locat 4,81 milions d'euros en deute a llarg termini, a un tipus lleugerament superior d'interès.
Els inversors han sortit satisfets després de deixar enrere reptes que han estat ben resolts.