L'Ibex ha moderat els desitjos matutins de pujar a l'obertura després de l'última tanda de bones dades de l'economia europea i americana (a la qual avui s'hi ha sumat la millora de la confiança dels consumidors), constret entre la farsa d'un enamorat ofès que va desviar un avió egipci a Xipre on buscava una trobada amb l'ex, i l'abandonament definitiu de César Alierta de la presidència de Telefónica a les portes d'una nova època per venir, l'era digital.

I és que no hi ha bé que per mal no vingui en borsa, on el joc d'equilibris i contrapesos és més complicat que en la política o el futbol, on aquesta setmana tindrem importants novetats, i quan l'economia millora, per exemple, pot ser que et trobis amb un discurs de la Yellen en el qual et diu que, en millorar les perspectives, la prudència no ha de ser exagerada i obri la porta una mica més a una pujada dels tipus d'interès. Això és el que donava a entendre Wall Street i el que Europa ha cotitzat. O sigui, que per haver canviat d'horari no té per què posar-se un formidable.

La cotització de Telefónica amb Alierta, un clàssic de l'Ibex fins i tot abans d'ocupar la presidència de "les matildes", no ha estat la somiada pels accionistes i de la mateixa manera que hi ha grans canvis estratègics en les multinacionals europees el fet de la "disruption" digital ha estat excusa per a l'abandonament del chairman.

Així que el mercat ha hagut de conformar-se amb OHL, que ha sortit de Mèxic no tan malparada com es temia, i amb Abengoa, que ha estat la gran piruleta amb la qual els especuladors s'han endolcit la boca després de conèixer-se que un 75% dels creditors li han donat un marge perquè reestructuri el deute. I entre rialles, farses i llàgrimes acaba la sessió d'avui en espera que l'oracle de Janet Yellen profereixi sentència sobre la situació del món.