Hi somiava. Despert i adormit. Estima l'Argentina i sap que cada vegada que es posa la samarreta albiceleste, ell, Leo Messi, el millor del món, sempre està obligat a convèncer la seva pròpia gent, com si hagués de passar exàmens d'admissió a cada partit. De poca cosa li serveix tot el que ha fet i fa al Barça. El patriotisme sol ser així de pervers amb els seus ídols.

Mag i obrer

Leo Messi volia tenir una actuació com la que va tenir davant de Colòmbia a l'estadi Bicentenario de San Juan, davant dels seus perquè l'apreciïn, perquè l'estimin com l'estimen a Catalunya. En definitiva, perquè el respectin. I va treure el geni, el de la llàntia màgica i el del caràcter. Va marcar un golàs i en va donar dos més. L'Argentina va ser present al que volia veure fa temps. A un Messi inspirat. Mag i obrer del futbol.

Messi va fer una crida a l'afició abans del partit. Va demanar suport al públic. Que tingués paciència i que sempre estigués al costat de la selecció. La resta ho faria ell. I va sortir amb cara seriosa, ben afaitat, disposat a exercir de capità i de millor futbolista del món.

L'Argentina necessitava els tres punts després de la pallissa que va rebre del Brasil de Neymar. A Colòmbia també li exigien el triomf. Per al Mundial de Rússia només es classifiquen els quatre primers d'un grup de deu seleccions, i dos han d'anar a la repesca. Una nova ensopegada els hauria deixat en una mala posició. Després del triomf sobre els colombians, l'Argentina era cinquena per darrere del Brasil, l'Uruguai, l'Equador i Xile.

Patón Bauza, seleccionador argentí, va fer set canvis respecte a l'últim partit. Va prescindir d'Higuaín i també d'Agüero, ni el golejador del Juventus ni el del Manchester City. Tots a la banqueta. Tota la confiança en Messi. I també en un distribuïdor com Ever Banega. Li va sortir bé aquesta vegada. Va dominar. I victòria.

Golàs de falta directa

I Messi va fer realitat el que havia somiat, despert i adormit. Va rebre un cop de puny del defensa Balanta als dos minuts. I vuit minuts més tard va ser objecte d'una falta. Va demanar la pilota. La va col·locar i va executar un xut que Ospina, porter de l'Arsenal, a qui ha vençut diverses vegades amb la samarreta del Barça, només va poder veure com estremia les xarxes de la seva porteria.

Messi va córrer amb els punys tancats. Seriós. Gairebé enfadat. I va aixecar els braços al públic, i va atreure el gol. Feia estona que aquests xuts de falta directa s'estavellaven a la barrera o anaven per sobre del travesser. Aquest, el primer que llançava contra Colòmbia, va entrar. Gol de l'ànima. Gol anhelat. Gol per convèncer. Gol per guanyar lideratge.

I per acabar-ho d'adobar, als 23 minuts, va marejar una altra vegada qui el marcava, Balanta, i va fer una d'aquestes centrades que aconsegueix quan juga amb el Barça buscant Jordi Alba, Neymar o Suárez. A l'altre costat va aparèixer Lucas Pratto, que va rematar a plaer el segon gol de l'Argentina.

Després, Leo es va donar fins i tot el luxe de calmar el madridista James Rodríguez que buscava batussa amb l'argentí Mercado. I quan el partit semblava que quedava 2-0, Messi en va fer un altre d'aquells que no fa cap altre futbolista de qualitat. Va lluitar una pilota, la va recuperar i va servir en safata a Di Maria el 3-0. Encara tenia fam.

Tota una exhibició. És el millor del món. La superlluna del futbol actual.

Boicot a la premsa

I, al final, va donar la cara davant la premsa com a capità i va explicar que no volien res amb els periodistes després que un d'ells, després del partit contra el Brasil, va dir que Lavezzi no havia jugat perquè es va posar a fumar marihuana en un entrenament.