L'Ibex ha engegat la Setmana Santa, que serà curta en borsa, posant en perill el nivell dels 9.000 punts en descendir en els primers compassos un 0,4%, dins de les expectatives a la baixa que en futurs marcava la preobertura.

Després d'una setmana transcorreguda sota el prisma dels bancs centrals, les dades macroeconòmiques centraran aquesta vegada l'atenció dels inversors, amb l'evolució de la confiança dels consumidors de la zona euro oferta per la Comissió Europea aquest matí. L'euro queia davant el dòlar fins a 1,1267 bitllets verds, mentre el petroli fa retrocedir la Borsa de Moscou un 1% en descendir el seu preu un 1,3%, cotitzant el Brent a 40,93 dòlars i el Texas a 40,63.

Hi ha una certa ressaca de les decisions de política monetària de la setmana passada. Jens Weidmann, president del Bundesbank, ha dit que "l'helicòpter que regala diners no és un do del cel, sinó que obre grans forats en els balanços dels bancs centrals", mentre alts executius del Banc Nacional de la Xina advertien del fort increment dels préstecs i de l'aplacament intern. La Borsa de Xangai va pujar un 2,15% mentre Tòquio no va cotitzar per ser dia festiu.

A Londres, PwC va calcular en 130.000 milions d'euros les pèrdues que patiria el Regne Unit si incorregués en un Brexit, amb un impacte en el mercat de treball de 950.000 llocs de treball menys el 2020.

La prima de risc espanyola es mantenia estable en 124 punts mentre avui finalitza el termini per a l'acceptació de Ferrovial de l'OPA de Broadspectrum.