Ja hi ha una família nord-americana –a part dels Clinton– que ha confessat obertament que votarà per Hillary. I aquesta família és coneguda per tots: es tracta dels Simpsons.

En un anunci de promoció de la sèrie, protagonitzat per Homer i Marge Simpson, la parella protagonista, ella es mostra amoïnada per no saber qui votarà a les properes eleccions. Ho resol després de mirar un spot en què es planteja la qüestió de per quin candidat votaria si esclatés un problema a les tres de la matinada.

En cap moment es resalten bondats de Hillary Clinton, si no que s’entén que Marge –i com a conseqüència, Homer– es decideixen per la candidata demòcrata per eliminació. I és que el líder republicà, Donald Trump, no pot sortir més malparat.

Primer, el magnat rebutja contestar la trucada d’avís de la crisi que hauria esclatat, perquè està escrivint un tuit a Elizabeth Warren, una política demòcrata molt crítica amb ell. Després, ara sí, respon la trucada, però abans de fer res per solucionar el problema necessita que un equip d’esteticistes el maquilli –fins a límits insospitats–, i que li posin la perruca. Quan ja està preparat per actuar, la flota xinesa avança i aleshores afirma que cal posar un mur... a l'oceà.

Per posar la cirereta a l’escena de Trump, al llit on el candidat republicà dorm hi ha un llibre amb els “grans discursos de Hitler”, i a la pantalla del mòbil que subjecta hi apareixen alguns contactes del republicà, que són la seva filla, Ivanka, o altres més curiosos com el president de Rússia, Vladimir Putin, o l’escriptor de discursos de Michelle Obama, fent referència al discurs que la dona de Trump hauria plagiat d'un altre de l’actual primera dama nord-americana.

No és la primera vegada que els Simpsons s’han mullat per temes polítics. De fet, això ha estat una tònica bastant habitual en la història de la sèrie. Un dels darrers exemples el trobem per a les eleccions de 2012 entre Barack Obama i Mitt Romney. Homer dubta, però acaba votant el candidat republicà. Això sí, tot seguit sembla que se'n penedeix en assabentar-se d'algunes dades del passat de Romney: 

En una altra ocasió es fa referència a l’expresident George Bush, qui va vèncer per molt poc Al Gore en les presidencials del 2000, i de les quals es va dir que el recompte de vots es podria haver manipulat fins a donar-li la victòria:

Més enllà dels Estats Units, als Simpsons també hi han aparegut referències a política internacional -–n un episodi de 2008, per exemple, es va titllar l’expresident argentí, Juan Perón, de “dictador militar”–, així com a altres temes socials com ara l’homosexualitat o el dret a tenir armes.