El Senat dels Estats Units (EUA) ha aprovat un projecte de llei que obliga a l'empresa ByteDance, amb seu a la Xina, a vendre TikTok, o en cas contrari, s'enfrontarà a una prohibició nord-americana de la plataforma. Només falta un pas més perquè aquesta llei es materialitzi: la signatura del president estatunidenc, Joe Biden. El demòcrata ja es va comprometre a signar la legislació de TikTok si passa a les dues cambres del Congrés, segons informa The Verge. 

En quina situació es queda la gran tecnològica amb aquesta legislació? Per continuar operant a territori estatunidenc, l'empresa matriu haurà de vendre Tiktok a una empresa amb seu als Estats Units. Té un període d'un any per fer-ho, si no, l'app serà prohibida de les botigues d'aplicacions als dispositius dels EUA. És a dir, si la llei federal entra en vigor i no s'ha venut la plataforma, l'App Store d'Apple i la Play Store de Google hauran de deixar d'oferir TikTok per a la seva descàrrega o s'enfronten a sancions econòmiques. Tanmateix, l'empresa no pensa acceptar-ho sense lluitar per la seva continuïtat sense canviar de mans. 

Una llei de cap als tribunals

El cap de polítiques públiques de TikTok per a les Amèriques, Michael Beckerman, ha declarat que si Biden signa la llei la companyia lluitarà contra la legislació als tribunals, segons recull The Guardian. "En l'etapa en què se signi el projecte de llei, passarem als tribunals per a una impugnació legal", ha sentenciat i ha afegit: "Continuarem lluitant, ja que aquesta legislació és una clara violació dels drets de primera esmena dels 170 milions de nord-americans a TikTok". 

La companyia pot ser optimista amb el recorregut de la seva futura denúncia de la llei, perquè quan s'han trobat en situacions similars en estats dels EUA, la justícia ha acabat donant la raó a la plataforma. Per exemple, l'any passat un jutge va determinar que la prohibició de TikTok del govern de Montana, violava la llibertat d'expressió dels usuaris.

Per què els EUA persegueixen TikTok? 

La prohibició de la plataforma ha estat una trinxera compartida per demòcrates i republicats, fet insòlit en la política dels Estats Units actualment. De fet, el primer a amenaçar de prohibir la plataforma va ser Donald Trump l'any 2020. Tot i que les diatribes de Trump no van anar enlloc. Ara, els legisladors han argumentat que l'empresa matriu de TikTok, amb seu a la Xina, podria recollir dades delicades dels usuaris i censurar contingut que va en contra del govern xinès, la qual cosa es nega des de la mateixa plataforma. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!