Corea del Nord ha assegurat que llançarà més míssils malgrat la oposició internacional, amb la fi de contribuir al desenvolupament econòmic del país i en virtut del “dret a explotar l’espai” que li dona la seva condició de nació sobirana.

El règim nord-coreà considera que aquest desenvolupament de l’economia està molt lligada a “l’explotació de l’espai” i justifica la seva decisió en el seu pla quinquennal, el qual els permet llançar més satèl·lits, inclòs un de geostacionari.

Acusen als Estats Units de bloquejar programes espacials

Pyongyang ha acusat a Washington de posar obstacles tant al seu programa espacial com el de països en vies de desenvolupament, imposant “condicions irracionals per impedir que realitzin les seves ambicions espacials”.

El règim liderat per Kim Jong-un ha exposat en un escrit: “Manipular les resolucions de sancions de la ONU i impedir el desenvolupament espacial d’un estat sobirà legítim és un acte inacceptable i una violació dels seus drets al desenvolupament”.

“No hi ha límits a l’univers infinit”

Segons Corea del Nord, “no hi ha límits a l’univers infinit, com aquells que existeixen a les masses de terra i als mars” i “el dret a explotar l’univers està als països”.

El país asiàtic ja ha posat en òrbita dos satèl·lits, un l’agost del 1998, el Kwangmyongsong-1 (“Estrella Brillant-1”, nom que fa referència al pare de l’actual líder nord-coreà), i més recentment el Kwangmyongsong-4, el febrer del 2016.

La comunitat internacional, en contra del programa espacial nord-coreà

Mentre Corea del Nord reivindica el seu dret al desenvolupament espacial amb fins pacífics, la major part de la comunitat internacional veu aquest tipus de llançaments com una prova encoberta i il·legal de míssils de llarg abast, donat que la tecnologia dels seus coets és semblant a la dels míssils balístics intercontinentals.