La policia de Berlín ha detectat i ha retirat avui un paquet amb material pirotècnic explosiu rebut en el ministeri alemany de Finances que podria haver causat "ferides de consideració" a qui l'hagués obert, segons han informat les forces de seguretat. La tramesa contenia una "barreja" com les que es fan servir "freqüentment a la producció de focs artificials", precisa en un comunicat la direcció de la Policia de Berlín, que ha desallotjat temporalment l'oficina postal del ministeri fins que va poder emportar-se el paquet.

L'objecte sospitós va ser traslladat a un emplaçament especialitzat dels artificiers de la policia per determinar exactament el seu contingut. El paquet va ser detectat al matí pel personal de l'estafeta, que va alertar les forces de seguretat.

Al lloc dels fets s'hi han desplaçat immediatament especialistes de l'Institut de Tecnologia Criminal de l'Oficina Federal d'Investigacions Criminals (BKA), que van decidit desallotjar per motius de seguretat l'oficina i els seus voltants.

A continuació el paquet ha passat per una màquina de rajos-X i ha estat traslladat per seguir amb la seva anàlisi, a la seu que tenen els artificiers als afores de la capital alemanya, on encara ara prossegueix la investigació.

Segons el diari Bild, la tramesa estava dirigida al ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, que malgrat l'incident va mantenir sense canvis la seva agenda per avui. Schäuble es trobava en el Consell de Ministres quan s'ha detectat el paquet i dues hores després ha presentat davant dels mitjans el seu esborrany de pressupostos del Govern federal per a 2018, sense cap menció als fets.