Almenys 62 persones han mort en l'incendi declarat aquest dissabte en el terme municipal de Pedrógão Grande, al centre de Portugal, en el qual han resultat ferides fins a 135 persones, entre les quals alguns bombers. El foc encara continua en actiu. 

El primer ministre del país, Antonio Costa, ha declarat que “desafortunadament és una de les pitjors tragèdies dels últims anys”, un incendi en què moltes àrees encara no han pogut ser ateses per les autoritats i, per tant, el balanç de víctimes podria pujar.  

El secretari d'Estat d'Administració Interna del Govern, Jorge Gomes, ha explicat que 47 de les víctimes s'han trobat en els seus cotxes, a la carretera nacional 236. Les altres s'han trobat en altres indrets.

A més de les víctimes mortals i els ferits, hi ha dues persones desaparegudes i el foc ha destruït alguns habitatges de la zona, a la qual s'ha desplaçat aquesta nit el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, i el primer ministre. Les flames es van propagar d'una manera "que no té explicació", segons Gomes, que va destacar les dificultats per accedir a les àrees afectades.

Desplegament massiu de bombers

Un total de 700 bombers lluiten contra les flames que en aquests moments cremen el centre de Portugal encara de forma descontrolada. Fins a sis bombers haurien estat ferits greus. El foc avança en quatre fronts diferents i ha obligat a tallar varies carreteres de la localitat de Pedrógão Grande

L’Estat espanyol, per part seva, hi ha enviat dos avions antiincendis. També s'espera l'arribada de tres avions francesos. Per la seva banda, la Unió Europea ha activat el mecanisme comunitari de protecció civil per proporcionar ajuda a Portugal. 

Pel que fa a les causes de l’incendi, els bombers portuguesos han explicat que el foc va començar per una tempesta seca. De fet, la policia judicial sospita que va començar per l'impacte d'un llamp contra un arbre i descarta que fos provocat. 

Les temperatures al país han arribat als 40 graus en zones molt boscoses. L’alcalde de Pedrógão Grande, Valdemar Alves, ha destacat que la regió sempre ha estat propensa a aquest tipus d’accidents, però mai d’aquesta magnitud. El vent també és un dels factors que està dificultant les tasques dels bombers.