El candidat conservador a la presidència francesa, François Fillon, ha estat imputat avui per malversació de fons públics, entre altres càrrecs, en relació amb el cas dels presumptes llocs de treball falsos atribuïts a la seva esposa i fills, segons ha revelat avui el setmanari Le Canard Enchainé. La informació ha estat confirmada pels advocats de Fillon a mitjans francesos

Aquesta imputació formal del candidat arriba a només sis setmanes de la primera volta de les eleccions presidencials, fet que complica el camí de Fillon cap a l'Elisi. Tot i que Fillon s'ha negat a fer un pas enrere en diverses ocasions i manté la seva candidatura, la seva imputació complicat la seva victòria. Fins fa només unes setmanes, just abans de la imputació, Fillon era el favorit de les presidencials i la seva victòria es donava casi per feta. 

Fillon està imputat pel cas dels llocs de treball ficticis, dels quals s'haurien beneficiat la seva esposa, Penèlope Fillon, i els seus fills. A més, l'ex primer ministre està acusat de "malversació, complicitat i encobriment d'abús d'actius corporatius i de infringir l'obligació d'informar a l'Alta Autoritat en matèria de transparència en la vida pública".