Donald Trump hi torna. El nou decret contra els musulmans està llest i entrarà en vigor el proper 16 de maç. El president dels Estats Units preveu firmar aquest dilluns la versió revisada del seu polèmic veto migratori per als refugiats i els ciutadans de sis països musulmans. Trump farà front així a la decisió judicial que va deixar bloquejar el seu primer veto contra els ciutadans d'aquests països, emès el 27 de gener.

Ho ha anunciat la seva consellera presidencial Kellyanne Conway a la cadena Fox, que ha detallat quins seran els principals punts d'aquest nou decret. Entre les principals diferències hi ha que l'Iraq queda fora d'aquest veto així com també tots aquells ciutadans dels països afectats per la mesura que tinguin residència permanent en territori nord-americà o que ja tinguin un visat. 

Després de diversos retards, finalment sembla que el decret està a punt i serà firmat aquest dilluns. Això sí, la seva entrada en vigor no es durà a terme fins el proper 16 de març. Això es farà per evitar el caos que es va produir amb l'anterior mesura als aeroports nord-americans, quan diversos ciutadans van quedar atrapats als aeroports nord-americans i també als seus països, per la prohibició que requeia sobre ells a entrar de nou als EUA.

Una altra de les diferències amb l'anterior decret és que, segons ha detallat Conway, els refugiats sirians seran tractas de la mateixa manera que la resta de països afectats. En l'anterior decret, Trump prohibia l'entrada al país dels ciutadans de set països de majoria musulmana (l'Iraq, Iran, Somàlia, Iemen, Líbia, Síria i Sudan) durant 90 dies i suspenia el programa d'acolliment de refugiats durant 120 dies. En el cas dels refugiats sirians, però, aquesta suspensió era indefinida.