Aquesta setmana, en la nostra secció de Plats catalans, el xef Oscar Manresa ens presenta una recepta típica de la cuina catalana, un mar i muntanya que no pot faltar mai: el pollastre amb escamarlans. Agafarem els tocs suaus de mar i els barrejarem amb les olors de muntanya, i en acabat ho rematem tot plegat amb un bon sofregit: això farà que aquest plat sigui una delícia.

Ingredients

Ingredients per a 4 plats de pollastre amb escamarlans:

  • 4 contra cuixes de pollastre
  • 8 escamarlans
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 branca de farigola
  • 1 got de vi ranci
  • 1 branca de romaní
  • Oli d'oliva verge extra
Preparació
1.

Agafem el pollastre desossat i l'obrim per la meitat. El farcim amb el cos d'un escamarlà prèviament pelat.

2.

Enrotllem de nou el pollastre i l'emboliquem amb un paper film com si fos un caramel. Ben fort. Hi posem al damunt paper de plata embolicat perquè quedi més ben pressionat. 

3.

El posem a una olla amb aigua bullent (o quasi bullent), a uns 80 graus i el deixem durant 60-75 minuts a dins.

4.

El traiem de l'olla, li enretirem el paper de plata i el paper film i el posem en una paella amb un raig d'oli.

5.

El fem uns minuts a la paella fins que veiem que estigui ben daurat, color marró, groguenc i torradet.

6.

A més a més, farem un sofregit amb una mica de ceba i tomàquet perquè sigui la salsa que acompanyi el plat.

7.

Per fer-lo, tallem la ceba a trossos molt petits i els tomàquets els ratllem. Ho posem tot a la paella a foc mitjà.

8.

També fem un o dos escamarlans oberts a la planxa durant uns minuts.

9.

Tallem el pollastre enrotllat per la meitat.

10.

Servim amb els dos talls de pollastre i els escamarlans oberts als laterals. Acabem amb el sofregit, la branca de romaní i un raig d'oli d'oliva verge extra. Bon profit!