Avui, l'Òscar Manresa ens mostra el procés d'elaboració del capipota, un plat tradicional com cap altre i d'allò més gustós. És un plat de pobre, però amb els anys s'ha convertit en un símbol de la gastronomia catalana. Un plat amb diferents versions que Òscar Manresa ens ensenya a fer amb cigrons. 

Per menjar un bon capipota, a més dels ingredients de la recepta necessites una bona barra de pa per sucar tota la salsa. Fes play al vídeo per saber-ne tots els detalls, ingredients i pas a pas. Som-hi!

Ingredients

Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g de capipota
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets de penjar
  • 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1/2 cullerada de pebre vermell picant
  • 2 bitxos
  • Un got de brou de pollastre 
  • Sal i pebre
  • 200 g de cigrons bullits
  • Un rajolí de vi blanc
Preparació
1.

Ves al teu mercat de confiança i compra mig quilo de capipota. A la carnisseria pots demanar que et donin la millor part per a fer aquest plat.

2.

Fes un sofregit amb la ceba tallada i la tomata ratllada a foc mig, que es vagi enfosquint i agafant aquell color caramel tan agradable.

3.

Afegeix una mica de pebre vermell dolç i una mica de pebre vermell picant, mitja culleradeta de cadascun.

4.

Talla el capipota a cubs i posa'l a la cassola a foc lent. Remena bé fins que vagi agafant color.

5.

Afegeix dos bitxos trencats al capipota i un cop ho tinguis tot ben remenat afegeix el brou. Deixa-ho a foc lent unes dues hores.

6.

Abans de menjar-ho, pots escalfar-ho una mica més. És en aquest moment que hauràs d'afegir els cigrons ja bullits a la barreja i servir el plat amb unes bones llesques de pa.