No podia faltar en aquesta secció de Plats Catalans de La Gourmeteria que el nostre xef, Oscar Manresa, ens cuinés els canelons de rostit. És un plat típic per les festes de Nadal, Sant Esteve, etc. Elaborar-lo no és senzill, però, en aquest vídeo, l'Oscar ens ensenya una tècnica per fer més fàcil aquesta recepta tan popular de la cuina catalana. No t'ho pots perdre!

Ingredients

Ingredients per als canelons de rostit:

  • 4 contracuixes de pollastre
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 cabeça d'all
  • 2 cebes mitjanes
  • Romaní
  • Nou moscada en gra
  • 100 ml vi ranci

Per a la beixamel:

  • 700 ml llet
  • 300 ml nata líquida
  • 50 g farina 
  • 50 g mantega
Preparació
1.

Tallem les cebes i els tomàquets en petits trossos.

2.

Fem el mateix amb les contracuixes de pollastre.

3.

Posem un raig d'oli en una paella i daurem el pollastre.

4.

Hi afegim una mica de romaní, les rodanxes de ceba i els talls de tomàquets. Ho remenem.

5.

Ho enretirem quan estigui ben daurat i ho posem al forn en una safata durant 60 minuts.

6.

Mentrestant, aprofitem per fer la beixamel. 

7.

En una paella hi posem la mantega perquè es desfaci. Hi afegim la farina. Remenem i hi posem la llet i, posteriorment, la nata líquida.

8.

Hi posem el toc final de la nou moscada en gra.

9.

Desossem el pollastre per fer el farcit del caneló i li'n tirem una mica de beixamel.

10.

Posem tot el farcit a l'interior de la pasta de caneló amb l'ajuda d'una màniga pastissera.

11.

Emplatem amb els canelons i la beixamel per sobre i el rajolí de vi ranci.

12.

Bon profit!