La nostra sommelier Meritxell Falgueras està a punt d'acabar totes les lletres del diccionari del vi, però n'hi queden unes quantes que encara ens poden dir moltes coses. Què us suggereix la doble ve? Ens fa viatjar a països on fa fred i on la gent, diuen, és més freda que a la riba del Mediterrani, oi? Per això una varietat com la welschriesling ens és llunyana però tanmateix seductora, matriarca de vins blancs agradables al centre d'Europa. I la X, que depenent del context és ics o xeix? Evidentment ens permet arribar a Xeres, no només per la lletra inicial o per la primera grafia d'un cognom tan internacional com Ximenez, sinó perquè és una zona reconeguda mundialment amb una denominació que ens permet jugar també amb la Y de sherry.

I doncs, a l'espera d'una sola lletra del diccionari, encara penseu que al món hi ha més paraules que vins...? Ben aviat ho resoldrem.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
meritxell_diccionari_v
el celler d'el nacional VÍDEO | Diccionari del vi: V de 'varietat' El Nacional
WhatsApp Image 2020 07 16 at 14.03.31
el celler d'el nacional VÍDEO | Diccionari del vi: T de Tempranillo El Nacional