Xavi Hernández ja s'ha presentat a la plantilla, i ha tingut l'oportunitat de parlar personalment amb gairebé tots els futbolistes. Els únics que eren absents són els que han anat convocats amb la seva selecció. Ha deixat clar que, amb ell al Barça, les coses canviaran molt, i seran molt diferents, algunes per bé, i altres per malament. El primer serà un codi de conducta molt més estricte, ja que la puntualitat serà molt més important. I, també, el treball als entrenaments.

El nivell d'intensitat serà molt més elevat, per poder competir amb la resta d'equips a nivell físic. La plantilla és limitada, però el de Terrassa creu que pot treure tot el potencial de molts jugadors que no estaven sent prou aprofitats per Ronald Koeman. I, entre ells, es col·locava un Philippe Coutinho que semblava ser un dels grans beneficiats pel canvi d'entrenador. Però el cert és que no.

Philippe Coutinho Camp Nou Barca Europa Press

Philippe Coutinho

L'extècnic de l'Al-Sadd semblava ser la persona ideal per poder treure el 100% de l'internacional brasiler, que cal recordar que va costar 160 milions d'euros. Molts asseguraven que anava a ser titular, i anava a tenir una nova revàlida, i una nova oportunitat per consolidar-se, després de diversos intents fallits. Però menys de 10 minuts ha tardat el campió d'un Mundial i dues Eurocopes a ensenyar-li la porta de sortida.

No el tindrà en compte, i, en cas de no marxar al gener, l'espera una temporada gairebé en blanc. Perquè Xavi prefereix, molt abans, donar minuts als joves Nico González, Riqui Puig o Pablo Páez 'Gavi' abans que al '14', que porta en declivi des de fa molt temps. Joan Laporta es mou per trobar un comprador per a l'ex de Liverpool, Inter de Milà o Bayern de Munic, però és una cosa que sembla molt difícil.

Perquè ningú no està interessat en Coutinho. I pocs clubs poden pagar el que actualment guanya al Camp Nou, que és prop de 20 'quilos' anuals, la qual cosa el converteix en el més ben pagat de la plantilla, i amb una diferència abismal.

L'actitud de Coutinho a Balaídos, la gota que va curullar el vas

No obstant això, la realitat és que Xavi sí que tenia previst comptar amb Coutinho al seu sistema, i donar-li minuts, encara que fossin pocs. Però, veient el comportament que va tenir davant del Celta de Vigo, va decidir esborrar-lo dels seus plans. Completament lògic, veient el lleig gest que va tenir amb Sergi Barjuán.

El tècnic del Barça B li va ordenar sortir a escalfar, al que 'Phil' es va negar, dient que "no fa falta ara, ja arriba el descans". Una cosa que no va agradar res al de Las Franquesas, que, com càstig, li va deixar sense jugar ni un sol minut. I diversos companys van recriminar aquest detall al mitjapunta de 29 anys.

Coutinho

Coutinho

La broma li sortirà cara, ja que això ha provocat que Xavi vulgui carregar-se'l.