La relació entre Joan Laporta i Ronald Koeman ha tingut els seus alts i baixos. La intenció del president és renovar el neerlandès amb una sèrie de condicionants i el tècnic es va mosquejar per certs temes que s'havien parlat en públic. Les declaracions incendiàries de Koeman no ajuden a la situació al Barça i més quan Enric Masip, adjunt a la presidència culer, el va assenyalar.

El futur del Barça, motiu de disputa

Koeman va assegurar que "gràcies a mi, el club té futur" i això va provocar l'enuig de Masip. L'adjunt a la presidència va respondre que "si el club té futur és gràcies al canvi de junta directiva i al president que va canviar el desastre". "Podria haver estat el final del club. No és una frase feta, és una realitat que el Barça no podia pagar les nòmines. Gràcies a la moció d'uns valents i a uns valents per entrar", va afegir Masip.

Ronald Koeman entrenamiento Pedri FC Barcelona @FCB

Koeman parlant amb els seus jugadors / FCB

El futbol és volàtil i es desconeix si Koeman podrà acabar inclús aquesta temporada, però alguns jugadors no el veuen com un tècnic de futur. Al vestidor hi ha veus que creuen que Laporta liquidarà el neerlandès al final de temporada, i es podrien precipitar les coses si no hi ha els resultats desitjats.

Xavi Hernández té molt bons amics a la plantilla actual del Barça, que el volen com a entrenador, i li ha fet arribar totes aquestes informacions. La relació entre Xavi i Laporta no és la millor, es va desgastar pel vincle entre el de Terrassa i Víctor Font i els jugadors li demanen que recondueixi les converses amb el president actual. 

Xavi Hernandez @BancoSantander

Xavi durant un acte / BancoSantander

No obstant això, Laporta té molt clara les seves coses i ara mateix Xavi no és una prioritat. El president prefereix una figura com Jürgen Klopp abans que Xavi i caldrà veure com evoluciona la temporada del Barça per estudiar tots els escenaris.

Koeman, per la seva part, va aprofitar l'aturada per seleccions per concedir entrevistes amb mitjans del seu país. Una de les declaracions més destacades va ser que gràcies a ell, el club tenia futur i en la roda de premsa prèvia al duel contra el Bayern de Munic a la Champions va voler matissar.

Salida Koeman rueda de prensa despedida Messi - Montse Giralt

Koeman marxant del comiat de Messi / Montse Giralt

"La nostra relació és bona i si hi ha coses, les parlem. Volem el millor per al club, però hi ha coses que es parlen. No hi ha problemes amb el president. Relació perfecta, no hi ha cap queixa. Hi ha hagut cosetes, hem parlat i ens hem posat d'acord", va afirmar.

El cap de campanya de Laporta durant les eleccions, Lluís Carrasco, va assegurar que "Koeman s'ha autodestruït" per les seves paraules als mitjans neerlandesos. "Laporta el manté contra tota lògica i li paga creant incendis i més incendis. Laporta comet errors, però sap on vol arribar, i si el vacil·les, estàs mort. Mireu Ilaix...", va afegir.

 

Imatge principal: Xavi Hernández assenyala / EFE