El Reial Madrid pateix de valent a la Champions League i només pot rescatar un punt en l'últim minut i gràcies a Antonio Rüdiger contra el Xakhtar Donetsk (1-1). El duel, disputat a l'Estadi de l'Exèrcit Polonès de Varsòvia —degut al conflicte armat que està patint Ucraïna—, ha tingut moments de molt nerviosisme i també algunes sorpreses.

Benzema i poc més

Buscant els vuitens de final i buscant no tenir cap sorpresa. El Reial Madrid, però, ha seguit amb la seva tònica de joc de mínims i a l'espera, amb un equip amb diversos canvis mentre pensava en el Clàssic del cap de setmana. Karim Benzema, ja recuperat de la lesió, ha estat la gran novetat, però també la presència d'Eden Hazard en atac.

Karim Benzema Shakhtar Donetsk Real Madrid / Foto: EFE
Karim Benzema jugant contra el Xakhtar Donetsk / Foto: EFE

El Xakhtar ha començat dominant i fent el que volia amb el conjunt blanc, però no ha sabut resoldre en els metres finals. Aquesta és la diferència d'un equip gran amb un que no ho és tant. I quan els ucraïnesos han abaixat el ritme, ha arribat el moment del Reial Madrid. Després d'un quart d'hora de dubtes, primera aparició de Benzema al minut 18 per gairebé fer gol. Després han arribat diversos atacs més per al conjunt blanc, sempre amb l'amenaça constant del davanter francès.

Benzema, Rodrygo Goes i Fede Valverde han provat de trobar el gol en diverses ocasions. També el Xakhtar, però des de més lluny i també sense èxit. A destacar el paper de Nacho Fernández, sempre resolent els papers més complicats i les errades del porter Andriy Lunin, novament defensant la porteria merengue per la baixa de Thibaut Courtois.

Carlo Ancelotti Real Madrid / Foto: EFE
Carlo Ancelotti cridant durant el partit de la Champions League / Foto: EFE

Rüdiger salva el Reial Madrid

Però si a la primera part ha faltat més definició de cara a porteria, al segons temps ha arribat l'emoció dels gols. En la primera jugada de la represa, gol d'Oleksandr Zubkov, que ja va marcar al Santiago Bermabéu ara fa una setmana, després de l'errada de Ferland Mendy i d'una rematada de cap molt bona des de la frontal de l'àrea petita.

I veient el panorama i la complicació que s'havia guanyat a pols el Reial Madrid, Carlo Ancelotti ha fet entrar Luka Modric i Vinícius Júnior. Poc més de mitja hora per davant per intentar canviar el marcador. I aleshores els blancs s'han començat a precipitar, mentre que els ucraïnesos semblava que no es posaven nerviosos.

Oleksandr Zubkov Shakhtar Donetsk
Oleksandr Zubkov celebrant el seu gol contra el Reial Madrid / Foto: EFE

I, fins i tot, els jugadors del Xakhtar s'han atrevit a fer jugades de fantasia. Lassina Traoré ha enviat la pilota al travesser al minut 65. Més por per al Reial Madrid. I Ancelotti que ha activat la resta de canvis i ha fet entrar al camp Marco Asensio, Eduardo Camavinga i David Alaba. I jugant a la desesperada, el Reial Madrid ha hagut de recórrer a un cop de cap de Rüdiger —que ha acabat, igual que Anatoliy Trubin, amb sang a la cara— per empatar en una de les últimes jugades del partit. Tot i això, els blancs no confirmen la primera posició del Grup F, però sí la classificació per als vuitens de final de la Champions League.