El món dels esports americans torna a alçar-se contra el racisme. La matinada d'aquest dimecres no només van ser els jugadors de l'NBA els que es van negar a jugar arran del tiroteig a Jacob Blake per part d'un policia, sinó que també ho van fer les jugadores de la WNBA

Ara bé, en el cas del bàsquet femení va ser la mateixa WNBA, líder entre lligues americanes en moltes qüestions de lluita social, la que va publicar una fotografia amb la paraula "unides", just la fotografia que la lliga masculina no es va atrevir a publicar. Així doncs es van sumar a la iniciativa dels jugadors dels Bucks i van decidir boicotejar la jornada.

L'equip precursor del boicot van ser les Washington Mystics, que es van presentar a l'estadi amb samarretes blanques. A les samarretes s'hi podien veure dos potents detalls. Cada jugadora portava una lletra del nom de Jacob Blake i a l'esquena s'hi podien veure set forats de bala, els mateixos que va rebre el jove afroamericà per part d'un policia.

Encara a la pista, les jugadores van agenollar-se al mig del camp per denunciar els fets i solidaritzar-se amb Blake i totes les víctimes dels atacs racistes als Estats Units. Després d'això les jugadores van atendre la premsa i van assegurar que aquesta situació està per sobre d'elles i que no són només jugadores professionals, sinó que són molt més i per tant creuen que han de posar fil a l'agulla per eliminar aquest racisme endèmic que hi ha al seu país.

A més, la jugadora portaveu de les Mystics, Ariel Atkins, va posar com a exemple un nen petit que era amb les jugadores i va assegurar que la seva vida importa i que tant ell com tots els ciutadans "necessiten saber que poden fer el que vulguin quan surten de casa sense patir per si seran assassinats o no.