Com porta fent des que van començar els Play-Off, Kawhi Leonard s'ha exhibit i ha signat una actuació excelsa per silenciar Oakland (92-105). L'aler dels Raptors, escudat brillantment pel jugador congolès format a Catalunya, Serge Ibaka, ha estat l'encarregat de minimitzar els Warriors, encara sense Durant, i deixar les Finals molt favorables als canadencs.

Recuperaven els Warriors a Klay Thompson, una de les dues peces vitals que havien estat baixa en l'anterior partit, per intentar empatar la sèrie i viatjar al Canadà amb les opcions d'aconseguir l'anell intactes, però ni així. Els vigents bicampions segueixen acusant en excés l'absència de Kevin Durant i han perdut els dos partits com a local.

Els Raptors han guanyat els Warriors amb una de les armes característiques dels de San Francisco, el tercer quart. Aquest període dels partits, sovint aprofitat pels Warriors per esclafar els seus rivals, l'han utilitzat els Raptors per signar una diferència de 16 punts que ha deixat pràcticament sentenciada la victòria de l'equip entrenat per Nick Nurse.

Els canadencs s'han tret definitivament de sobre l'estigma d'equip perdedor, a l'espera de què aconsegueixin certificar el primer títol de campió de la NBA de la seva història en, precisament, les primeres Finals que juguen. Uns Raptors liderats sense cap mena de dubte per un dels jugadors més freds però més letals de la NBA, Kawhi Leonard, i amb un clar accent català al joc interior, amb la parella Marc Gasol - Serge Ibaka dominant a la pintura.