El Barça s'ha retrobat amb la victòria contra l'Osasuna (1-0). Després de dues desfetes consecutives i l'anunci de la renúncia de Xavi Hernández, que es farà efectiva a final de temporada, els culers han tornat al camí triomfal en un partit que ha tingut a Vitor Roque com a màxim protagonista. El davanter brasiler s'ha estrenat com a golejador amb la samarreta blaugrana amb una diana que ha servit per rescatar un equip sense brillantor i regalar-li tres gols vitals.

45 minuts sense acció

Al futbol hi ha una frase universal que diu que els màxims protagonistes sempre són els jugadors. Ells tenen la clau màgica del gol i són els que tenen incidència directa en el marcador. Ho diuen fins i tot els mateixos entrenadors. Tanmateix, en el partit d'avui, totes les mirades estaven centrades en Xavi Hernández. El tècnic egarenc es retrobava amb la seva afició després d'anunciar que deixaria de ser l'entrenador del Barça a final de temporada. Una decisió presa després de la desfeta patida el passat dissabte a Montjuïc contra el Vila-real (5-3), que rendia encara més transcendental aquest matx contra l'Osasuna.

Lamine Yamal Barça EFE
Lamine Yamal, durant uns dels seus intents per banda / Foto: EFE

Els jugadors blaugrana volien demostrar que seguien més units que mai per afrontar aquest tram final de temporada i han saltat al terreny amb l'ambició per buscar un gol matinal. Però el duel no ha iniciat amb bones notícies per al Barça, ja que Ferran Torres ha hagut de ser substituït per Fermín López després de caure lesió. Un nou obstacle en el camí d'un conjunt culer que no ha trobat les vies del gol durant els primers 45 minuts.

Ferran Torres lesión Barça Osasuna EFE
Ferran Torres abandona el camp lesionat / Foto: EFE

És cert que ha aclaparat el control de la pilota, però en cap moment ha estat capaç de sotmetre l'Osasuna, que vivia molt còmode prop de la seva porteria. Només algunes tímides arribades d'un actiu Fermín ha generat confusió en la defensa navarresa, però no han estat suficients per perforar la xarxa defensada per Sergio Herrera. Una primera part que no servia per espantar els fantasmes de Vila-real i que continuava alimentant la preocupació al voltant de l'equip barceloní.

Vitor Roque reanima el Barça

Després del pas pels vestidors, els protagonistes han continuat sent els mateixos, però el ritme ha canviat. Els culers han fet un pas endavant i, amb una pressió més alta, han començat a generar més perill. El primer a avisar ha estat Lamine Yamal, el jugador del Barça més insistent del primer temps, amb una rematada al segon pal que no ha connectat amb encert per pocs centímetres. Posteriorment, s'ha sumat Lewandowski, amb una jugada semblant però des de l'altra banda.

Vitor Roque gol EFE
Vitor Roque celebra el seu primer gol amb la samarreta del Barça / Foto: EFE

Així i tot, els intents locals no estaven sent suficients per endur-se la victòria. Però tot ha canviat al minut 63, quan el cap de Vitor Roque ha enviat la pilota al fons de la xarxa després de connectar una gran centrada amb l'exterior de Cancelo. Un gol que ha desfermat la bogeria a Montjuïc, il·lusionat amb l'estrena golejadora del davanter brasiler. I les coses s'han posat encara millor per al conjunt blaugrana uns minuts més tard, quan Unai García ha vist la vermella per una dura falta al mig camp.

Un escenari idíl·lic que, però, el Barça no ha pogut sentenciar en els següents minuts. De fet, ha estat a punt de rebre el gol de l'empat, amb una doble ocasió consecutiva que, primer la fusta dreta de la porteria blaugrana i després Iñaki Peña han rebutjat. Amb aquest context, els catalans s'han acabat enduent la victòria amb uns darrers minuts seriós, evitant els intents navarresos. Un triomf balsàmic que ha de servir per agafar aire de cara al tram final de temporada.