El Barça guanya a última hora contra el Vila-real després de patir com mai, però acaba somrient quan ningú s'ho esperava (1-3). Frenkie de Jong, Memphis Depay i Philippe Coutinho han donat els tres punts en un partit que s'havia complicat més del que esperaven els culers. I per fi es pot dir que el Barça guanya un partit de la Lliga Santander fora de casa.

El millor i el pitjor Barça

Xavi Hernándenz no deixa de sorprendre i aquesta vegada ha apostat per un 4-3-3, amb Eric Garcia fent de lateral dret i Ez Abde debutant com a titular. Un Barça reconeixible sobre la gespa, que ha començat molt fort, però que ha anat desapareixent pels mèrits del Vila-real.

Però els primers avisos han estat blaugrana. Al minut 5, pilota al travesser del jove Abde després d'una rematada de cap. Poc després, pilota al pal de Gavi. I Memphis ha perdonat dues ocasions claríssimes de gol. Els primers vint minuts han estat de domini absolut del Barça, però els locals han despertat.

Gavi Vila real Barca EFE

Gavi amb les mans al cap / EFE

En el tram inicial els locals només han pogut marcar mitjançant Danjuma, que ha estat lent després d'un regal d'Eric, i després ha vist com unes polèmiques mans de Piqué no han estat assenyalades com a penal ni per l'àrbitre principal ni pel VAR. Però això no els ha aturat. Mica en mica han pres la pilota al Barça, que s'ha vist superat en la resta de la primera meitat.

Ter Stegen, Araujo i Piqué han hagut de fer-se forts davant del setge groguet. I el Barça ha pogut resistir. D'un partit elèctric amb els de Xavi dominant, s'ha passat a un patiment constant per culpa de la falta de fluïdesa i possessió.

Arriben els gols

I si a la primera meitat per fi havíem vist una bona versió de De Jong, a l'inici de la segona ha estat protagonista. En la primera ocasió clara, rematada de Memphis des de l'àrea petita que atura Rulli. I en la segona jugada apareix De Jong per embocar sense oposició. I tot i que inicialment l'àrbitre ha xiulat fora de joc, el VAR ha concedit el gol.

Gol Barca celebracion Villarreal EFE

Els jugadors del Barça celebrant el gol de Frenkie de Jong / EFE

El Barça s'ha trobat amb el tan esperat gol quan més el necessitava. I a la segona part han canviat les coses. També perquè Xavi ha canviat la defensa zonal i l'ha deixat a l'home, cosa que ha ajudat molt el seu equip. Aleshores, en un moment de calma, ha entrat el revulsiu Dembélé —que aquesta vegada no ho ha estat— amb poc més de vint minuts de partit, però també s'ha lesionat Jordi Alba.

I tot i anar per davant en el marcador, han tornat les constants pèrdues de pilota. Mingueza ha entrat al camp fred i podria haver provocat algun desastre. I els blaugrana han seguit sense trobar la fórmula per sortir des del darrere amb la pilota controlada.

Jordi Alba Barca EFE

Jordi Alba durant el partit / EFE

Però en els minuts en els quals el Barça ha tornat a patir més, el Vila-real ha rebut la recompensa del gol. Chukwueze, que feia pocs minuts que havia entrat al camp, ha aprofitat el desconcert de la defensa del Barça i no ha perdonat davant de Ter Stegen. Un quart d'hora per al final, i encara més patiment culer. Els blaugrana s'han empetitit, han perdut pilotes com mai i cada duel dividit acabava amb atac a favor del Vila-real.

Però quan ningú s'ho esperava, pilotada cap amunt Ter Stegen, errada defensiva del Vila-real i gol de Memphis per decidir el partit. I en el temps de descompte, penal sobre Coutinho que ell mateix ha transformat en el tercer gol culer. El Barça s'adjudica tres punts molt importants a la Lliga. I els culers ara respiren.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un gol / EFE