El Vila-real ha protagonitzat aquest dimarts la gran sorpresa dels quarts de final de la Champions League en eliminar el Bayern de Munic, un dels clars favorits al títol, gràcies a un gol de Chukwueze en el minut 88. El gol ha evitat que el partit se n'anés a la pròrroga, ja que a l'inici de la segona meitat Robert Lewandowski havia aconseguit igualar l'eliminatòria, el que feia presagiar la remuntada dels bavaresos.

El rival del Vila-real en les semifinals serà molt possiblement el Liverpool, que aquest dimecres ha de fer bo davant del Benfica l'1-3 que va obtenir a Lisboa en el partit d'anada. Els de Klopp van ser molt superiors i parteixen com a favorits, encara que vist això en el Reial Madrid-Chelsea, res no està encara sentenciat.

Vila-real Bayern Emery EFE

Unai Emery, donant ordres als seus jugadors / EFE

El Vila-real desespera el Bayern

Unai Emery no ho ha dubtat i ha decidit jugar amb l'1-0 de l'anada. Ha alentit tot el que ha pogut el joc i li ha cedit la pilota al Bayern de Munic, esperant-lo darrere i amb les línies molt juntes, a veure si podia generar perill en algun contraatac. I l'estratègia li ha sortit de meravella a l'entrenador, ja que el Bayern ha estat incapaç de superar la dupla formada per Albiol i Pau Torres, fantàstics en tot moment. El Bayern xocava una vegada després d'una altra contra el mur groc, sent incapaç de generar perill davant de la porteria de Rulli.

Les dues millors ocasions del conjunt alemany en tota la primera meitat, de fet, han arribat a dues accions aïllades, dues rematades de cap, de Musiala i de Goretzka que no han generat massa problemes a Rulli. Amb el pas dels minuts els nervis s'han anat apoderant del Bayern, que era incapaç de superar la teranyina teixida per Emery.

Vila-real Bayern Lewandowski EFE

Lewandowski ha aconseguit l'1-0 contra el Vila-real / EFE

Chukwueze, un gol per a la història

En el segon temps, el Bayern de Munic ha anat a totes, a la recerca del gol, i ho ha aconseguit molt ràpid, en el minut 52, gràcies a Lewandowski, que no ha desaprofitat una excel·lent assistència de Müller. Amb pràcticament tota la segona meitat per davant, semblava que la remuntada del Bayern seria qüestió de temps. Müller ha tingut el 2-0, però ha arribat a la rematada molt forçada.

I quan semblava que l'eliminatòria se n'anava a la pròrroga, ha arribat la jugada que ja forma part de la història del Vila-real. Parejo la passa a Lo Celso, que veu el desmarcatge de Gerard Moreno. I el davanter li dona una assistència màgica a Chukwueze, que no falla davant de Neuer. El Vila-real jugarà les semifinals de la Champions League. Ja espera rival. Serà el Liverpool o el Benfica.

Imatge principal: Chukwueze, celebrant el gol del Vila-real a l'Allianz Arena de Munic / EFE