El precandidat a la presidència al Barça Víctor Font ha presentat aquest dijous novetats al seu equip Sí al futur. Font ha anunciat l'arribada de Joana Barbany i Maria Teresa Andreu com les primeres dues conselleres que formaran part del conjunt blaugrana. La precandidatura ha detallat que, per primera vegada a la història del club, hi haurà un nombre de directives proporcional total de dones sòcies al Barça. Barbany i Andreu són les dues primeres, però la precandidatura ha informat que es coneixeran les altres conselleres en els pròxims dies.

En el cas que Font sigui president del Barça, Barbany s'encarregaria de l'àmbit digital de l'entitat i s'ocuparia de la normalització de la presència de la dona al club. Actualment és directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i també periodista. Té un màster en Comunicació Empresarial i Tecnologies Digitals i s'ha format a ESADE i IESE.

"Hem d'aconseguir ser un club amb el 50% de dones"

"Donarem naturalitat a la presència de la dona al club. No és normal que un club on un terç de la massa social són dones, no tingui la mateixa proporció en els llocs de decisió. Hem d'aconseguir ser un club amb el 50% de dones. També fan falta homes en espais que ara només són de dones. Gràcies a la diversitat, les institucions i les entitats tiren endavant perquè així donen resposta a la societat actual", ha comentat.

Per la seva part, Andreu aportaria experiència a l'àrea esportiva i de relacions institucionals. Ella és una de les pioneres del futbol femení del Barça i és que va ser la portera de la Penya Femenina Barcelona (1970-1982). Va ser la presidenta de la secció de futbol femení del club i vocal de la junta directiva entre el 2000 i el 2003.

La precandidatura de Font també ha informat de la nova seu electoral que serà a l'Olivia Balmes Hotel. Serà aquí on es podrà atendre els socis i sòcies i on se centralitzarà la recollida de signatures necessàries.

 

Imatge principal: Víctor Font amb Barbany i Andreu durant l'acte / @sialfutur