La guerra electoral ja ha començat. Víctor Font, candidat a les eleccions a la presidència del Barça, ha comparegut aquest matí davant dels mitjans de comunicació per comprometre's a no convertir el club en una societat anònima esportiva (SAD) i per carregar contra Joan Laporta.

Laporta i Freixa improvisen

I la primera manera que ha tingut de distingir-se dels rivals en la cursa electoral ha estat comparant els projectes. Els responsables econòmics de les tres candidatures ja han debatut, i Víctor Font, que és qui ha participat per part de 'Sí al futur', en treu conclusions: "Les alternatives són candidatures amb improvisació".

Víctor Font Maria Contreras Coll

Víctor Font fent declaracions davant dels mitjans de comunicació / Maria Contreras Coll

Font creu que tant Joan Laporta com Toni Freixa han preparat els seus projectes en 2 o 3 mesos i que ell porta anys plantejant-se el futur del Barça. "Estem preparats per fer front al repte", assegura. I afegeix que "revertir la situació econòmica que viu el club és una prioritat".

A tot això, degut a aquesta improvisació, diu que si agafa el club un projecte que no sigui el seu "és un risc que el Barça de forma no voluntària pugui convertir-se en una societat anònima esportiva". Per aquest motiu s'ha volgut comprometre firmant davant de notari que si ell presideix el Barça, el club no es convertirà en una SAD.

Contra els bons de Laporta

I després ha carregat contra Joan Laporta, però sobretot sobre el seu pla d'emetre bons: "Els bons del senyor Joan Laporta són perillosos per al club. Per molt bona intenció que hi hagi i es negociï bé... No és un tema d'intencions, sinó de realitats. Els propietaris del Milan no volien perdre la propietat de club... però va passar". I ha reafirmat que la intenció d'emetre bons per part de Laporta és "fruit del desconeixement i la improvisació".

Font referma la seva idea dient que "és plenament irrealitzable" i que sobre aquestes idees estan "absolutament convençuts que són dolentes". I afirma amb contundència que "els bons Joan Laporta poden convertir el Barça en una SAD".

Víctor Font EFE

Víctor Font en una copareixença de premsa / EFE

Contrastar projectes

Més enllà de les discussions tècniques, Font ha tornat a reclamar que "s'han de contrastar projectes". I això vol dir que vol debats, sobretot en demana més d'un abans que comenci el vot per correu. "Donada la situació del club, i pressuposant la bona voluntat dels candidats, hem de ser pedagògics i hem de posar més seny a l'hora d'emetre el vot. No podem votar a cegues", diu.

I tot i que reconeix que l'etapa de Laporta com a president "és el millor mandat de la història del club a nivell esportiu", no confia en la seva capacitat de gestió, assegurant que l'experiència i els records a dia d'avui no salvaran el club del desastre econòmic.

Víctor Font EFE

Víctor Font durant una compareixença de premsa / EFE

Per acabar, també ha explicat que "en els primers 100 dies de govern tenim la intenció de fer l'auditoria i explicar als socis perquè estem en aquesta situació, esbrinar el tema del contracte de Messi, el Bartogate... tenir-ho tot clar".

 

Imatge principal: Víctor Font responent preguntes / EFE