Hi ha vegades en què anar a contracorrent no és sinònim de tenir raó. La baixa d’Arthur Melo ha provocat que gran part de la massa social blaugrana reclami la titularitat de Carles Aleñá, un futbolista que, tot i que és molt més vertical que el brasiler, pot emular les seves prestacions en la base de la jugada.

Ernesto Valverde, però, ha decidit apostar per Arturo Vidal i la notícia és que aquest fet ja no és notícia. En un escenari que el tècnic extremeny coneix a la perfecció, la seva recepta per derrotar l’Athletic ha estat el múscul. Com si volgués recrear l’estratègia del seu ex equip, Valverde ha alineat gairebé de manera paral·lela a Arturo Vidal i Ivan Rakitic, una parella d’interiors que sens dubte faria trempar al Cholo Simeone.

El resultat, com no podia ser d’una altra manera, ha estat nefast. El Barça ha regalat 45 minuts i ha trencat una ratxa de gairebé dos anys marcant fora de casa a la Lliga. Per fortuna, Ter Stegen ho ha aturat absolutament tot i ha lligat un punt que sembla insuficient però que podria ser vital a final del curs.

El Barça s’acomiada de Bilbao i ho fa regalant dos punts, però com a mínim aprèn una lliçó. Si vol guanyar al Bernabéu i passar l’eliminatòria contra el Lió, s’haurà de replantejar quin centre del camp vol que dirigeixi l’equip (i el futur del club la propera dècada).