El Barça pensa lluitar per la Lliga fins al final. Després del daltabaix de dijous contra el Granada i de les victòries de l'Atlètic i del Reial Madrid de dissabte, les opcions dels blaugrana per continuar vius en la carrera per la Lliga passaven per guanyar a Mestalla. L'equip de Koeman ha sortit bé, però s'ha encallat, i en la segona meitat ha vist com el València s'avançava al marcador. La situació era límit, però ha estat llavors quan el Barça s'ha revelat davant de les adversitats i ha remuntat en vist i no vist. I després, davant d'un penal obviat i del 2-3, els blaugrana s'han posat la granota de treball. Sí, volen la Lliga.

Després de donar descans a Dest i a Pedri en el partit de dijous passat contra el Granada, Ronald Koeman ha posat tota la carn a la graella, amb Araujo a la posició de Mingueza, per augmentar opcions de sortida de pilota des del darrere. Durant l'escalfament, Piqué s'ha hagut de retirar per unes molèsties, encara que el central finalment ha iniciat el duel.

Una bona primera part del Barça sense premi

El Barça ha saltat a la gespa de Mestalla molt centrat, tocant la pilota amb velocitat davant d'un València ultradefensiu que no ha dubtat a plantar una línia de 5 i una altra de 4 i veure-les venir, esperant alguna errada del Barça per sortir al contraatac. L'estratègia li ha pogut sortir malament al conjunt ché, ja que just començar una excel·lent combinació al primer toc no ha acabat en el 0-1 de miracle, però Pedri, sol a l'interior de l'àrea, ha disparat fora. Poc després ha estat el torn d'Araujo, que no ha aprofitat una centrada mil·limètrica de falta de Messi. L'uruguaià ha rematat centrat, la qual cosa ha permès Cillessen desviar la pilota (12).

Leo Messi Wass Barca Valencia EFE

Messi, lluitant una pilota amb Wass, al València-Barça d'aquest diumenge / EFE

La rèplica del València ha estat un bon contraatac que Gayá ha finalitzat amb un xut massa creuat. I tot seguit ha arribat la jugada polèmica, un penal bastant clar sobre Pedri, de Carlos Soler, que ni l'àrbitre ni el VAR no han considerat.

L'últim quart d'hora de la primera part ha estat una mica més espès, amb el Barça tocant i tocant, però sense acabar de trobar el camí de la porteria de Cillessen. La més clara, de Pedri, que no ha arribat a rematar un bon centre ras de Griezmann.

Polèmica i reacció de campió

Després d'una primera part amb poques ocasions de gol, el partit ha embogit després del descans, en bona mesura perquè el València ha fet un pas endavant, conscient que quedant-se enrere el gol del Barça arribaria tard o d'hora. Al minut 49, Guedes s'ha plantat sol davant de Ter Stegen, que ha evitat l'1-0 amb una parada espectacular. I al córner següent ha tornat la polèmica. Gabriel Paulista marca a porteria buida, en una acció en la qual Ter Stegen no pot sortir perquè Thierry li fa un placatge. Semblava que el gol seria anul·lat, però el VAR ha considerat que l'acció era legal (50).

València Barça Europa Press

Els jugadors del València, celebrant el gol de Gabriel Paulista / Europa Press

El gol valencianista, lluny d'enfonsar el Barça, l'ha fet reaccionar, i amb virulència. Al minut 57, Lato ha fet un penal absurd en tallar amb el braç una passada a De Jong. Cillessen, avançant-se, l'ha parat, però en el rebuig, i després d'un parell de rebots, Messi ha aconseguit l'empat. Tot seguit, un centre mesurat de Jordi Alba l'ha rematat De Jong. Cillessen ha fet una gran parada i en el rebuig ha marcat Griezmann (63). I només 5 minuts després ha arribat l'1-3, en un llançament de falta preciós de Leo Messi.

València Barça EFE

La falta executada per Leo Messi que ha acabat en l'1-3 / EFE

Semblava que el partit estava resolt, ja que el València ha abaixat els braços davant d'un Barça superior. En el minut 81, de fet, Diakhaby ha fet un penal molt clar, en tallar amb el braç un toc amb el taló de De Jong, però el VAR, amb un De Burgos Bengoetxea extremadament protagonista, ho ha tornat a obviar. I tot seguit ha arribat el 2-3, en un xut teledirigit de Carlos Soler que ha entrat per l'escaire.

Un partit sentenciat s'ha tornat a obrir, obligant el Barça a patir en els últims minuts. Els blaugrana volen la Lliga i el cap de setmana que ve hi ha un Barça-Atlético i un Madrid-Sevilla. D'emoció no en faltarà.

Imatge principal: Leo Messi i Griezmann han estat els autors dels gols del Barça en el partit d'aquest diumenge contra el València / EFE