El gol de Wahbi Khazri, segon màxim golejador de la història de Tunísia, ha derrotat una França desdibuixada (1-0) i que ja pensava en els vuitens, però els africans necessitaven un empat a l'Austràlia-Dinamarca que no ha succeït. Mathew Leckie li ha donat la victòria per la mínima als oceànics i ha frustrat les esperances tunisianes, que han resistit fins al final contra la vigent campiona del món, amb gol anul·lat a Griezmann inclòs.

Una França desconeguda i superada pels tunisians

En les últimes jornades de les fases de grups, pot passar el que s'ha vist entre francesos i tunisians. Els vigents campions del món, després de guanyar els dos primers partits, arribaven amb la classificació sota el braç i la primera posició gairebé segellada, tret de derrota escandalosa de França i victòria australiana contra Dinamarca. Amb aquest context, Didier Deschamps ha disposat un equip ple de cares noves, amb Tchouaméni i Varane com a únics habituals en les primeres dues jornades.

Kingsley Coman Túnez Francia Mundial Qatar / Foto: EFE
Kingsley Coman ha estat l'única amenaça francesa en el primer temps / Foto: EFE

Tunísia, per la seva banda, apurant les opcions de progressar, ha començat intensa i fins i tot han arribat a marcar al minut 8 en una falta lateral que ha rematat Ghandri al fons de la xarxa de Mandanda, però el migcampista estava en posició de fora de joc i el gol no ha pujat al marcador. Amb la voluntat de reivindicar-se dels suplents francesos no n'hi havia prou per contrarestar la necessitat dels africans, i tret d'alguna galopada de Kinsgley Coman, ofensivament, les Bleus han generat molt poc abans del descans.

Khazri dispara les esperances de Tunísia però Austràlia les dissipa

Ja en la segona meitat, la insistència dels nord-africans ha trobat el premi amb un gol molt simbòlic. Wahbi Khazri, el segon futbolista amb més gols de la història de les Àguiles de Cartago, ha decidit carregar-se un país a les espatlles, plantar-se a la frontal, i amb un xut suau però precís, allunyar-la del peu esquerre de Mandanda i enviar-la al fons de la porteria francesa. Els tunisians havien aconseguit el 50% de la proesa, però necessitaven l'empat en l'altre partit. I, als pocs minuts, Leckie ha marcat un golàs per Austràlia que deixava els Socceroos com a segons de grup de nou.

Túnez Francia Mundial Qatar Foto EFE
Els jugadors de Tunísia celebrant el gol de Khazri / Foto: EFE

Deschamps no volia acabar la primera fase amb derrota i ha donat entrada a Mbappé. Tunísia, per la seva banda, ha intentat que passessin el mínim de coses possibles per acabar amb aquesta victòria i somiar en que Dinamarca empatés. Mentre això passava, França acumulava habituals titulars com Griezmann o Dembélé. Mbappé, cercant ser el màxim golejador del Mundial, ha buscat el seu gol fins al final, però el destí estava escrit. El gol l'ha acabat trobant Griezmann quan ja no hi havia res en joc, perquè Austràlia ja havia guanyat, però el VAR ha tingut la seva part de protagonisme i ha invalidat el gol del futbolista matalasser per fora de joc. Així doncs, Tunísia ha fet els deures, però Austràlia també, i els oceànics estaran als vuitens de final acompanyant els francesos.