Toni Freixa ha presentat aquest dijous la seva candidatura a les eleccions del Barça, que se celebraran els dies 20 i 21 de març del 2021, si els comicis segueixen els terminis establerts, o a principis d'any, si el vot de censura impulsat per 'Més que una moció' aconsegueix forçar l'adéu de la junta de Josep Maria Bartomeu.

A l'acte, presentat per l'actor Bruno Oro, Freixa ha volgut desmarcar-se dels "ismes" que sempre han definit el club i ha negat que sigui un candidat continuista, etiqueta que se li ha atorgat recurrentment per haver defensat algunes de les decisions preses per Bartomeu i els seus directius. "Vull un Barça sense lluites internes, que no s'atribueixi a un 'isme' o a un altre", ha assegurat en el seu discurs inicial.

"Algú té interès en posar-me l'etiqueta de continuista, però aquesta no s'ajusta a la realitat. Ho diuen perquè aquests anys no he estat fent oposició, sinó que he apostat per estar units. Calia ser-hi a les bones i a les dolentes, remant a favor. No sóc continuista, però sí que vull ser continuador del que aquesta junta ha fet bé, que segur que són moltes coses", ha assegurat el candidat, qui va formar part de les juntes de Joan Laporta (2003), de Sandro Rosell (2010) i de Bartomeu, abans de desmarcar-se'n el 2015 per presentar-se als comicis d'aquell any.

L'adeu frustrat de Messi

Com a candidat a la presidència, Freixa no ha pogut evitar haver de parlar sobre la qüestió que ha sacsejat el barcelonisme en les darreres setmanes, l'adeu de Leo Messi. "Sóc feliç perquè s'ha quedat, tots ho volíem. Espero que es diverteixi al camp, al final tot ha acabat bé", ha dit.

"Sempre respectarem la seva decisió, ha de tornar a il·lusionar-se. Estic segur que l’equip aquesta temporada li pot donar arguments per fer-ho i el nostre projecte també", ha afegit quan se li ha preguntat si la decisió de l'argentí és reversible.

messi barça efe

Leo Messi / EFE

L'aposta per Koeman

D'altra banda, l'advocat català ha defensat que el club hagi apostat per Ronald Koeman per tal de dirigir l'equip aquest curs. "Ha arribat prenent decisions com la de Luis Suárez, hi ha hagut lideratge. No ens fallarà, ha vingut quan l'han vingut a buscar, i això que ara no és un bon moment. Vull que sigui l'entrenador del Barça durant molts anys, serà senyal que anem bé", ha assegurat.

Sobre l'adéu de l'uruguaià, Freixa ha dit que "segur que té un fonament tècnic" i l'ha qualificat com "el millor '9' de la nostra història".

koeman barça presentacio efe

Koeman / EFE

El vot de censura

En relació al vot de censura impulsat per 'Més que una moció' que podria provocar l'adeu de Bartomeu, Freixa ha assegurat que no creu "que el club hi surti guanyant". "No seré jo qui defensi aquesta junta, però la moció no convé al club i tampoc a la següent junta", ha defensat l'advocat, qui minuts abans havia negat que fos continuista.

Freixa, però, ha tret pes als rumors que asseguren que els impulsors de la moció han comprat signatures. "No ho contemplo, no m'ho vull ni creure", ha dit.

Representants moció censura amb les firmes a Can Barça / Sergi Alcàzar

Els impulsors del vot de censura / Sergi Alcàzar

La relació Barça-Procés

Per últim, a pregunta d'aquest diari, el candidat ha valorat quina ha de ser la postura del Barça en relació a la situació política de Catalunya. "Ha de ser el tradicional. No s’han de forçar posicions, el Barça sempre ha estat fidel a la història de Catalunya, de la catalanitat. Sempre ho serà, sense cap interès. Sense permetre ingerències polítiques. Evidentment, el Barça té un pes cabdal a la història de Catalunya. Una de les fortaleses del Barça ha estat ser independent de les ingerències polítiques. No percebo que hi hagi cap candidat que vulgui el contrari", ha sentenciat.