Sisè lliurament dels tests dels candidats a la presidència del Barça. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa han hagut de respondre breument sobre si el Barça està en crisi, si aixecaran catifes, si el Barça continua sent el millor club del món, si traurien Rakuten de la samarreta, sobre si prefereixen un patrocini per molts diners o el d'Unicef, sobre si recomanarien a un amic ser president del Barça i sobre a qui votarien si ells no es presentessin.

Curiosament, els 3 candidats només han coincidit en 3 preguntes. Tots afirmen que el Barça està en crisi, que aixecaran catifes i que el Barça continua sent el millor club del món.

Josep Maria Bartomeu Rakuten Sergi AlcazarEl dia en què el Barça i Rakuten van oficialitzar el seu acord de patrocini / EFE

Rakuten per 40 milions, Qatar per 80 o Unicef per 0?

Un tema que ha donat molt a parlar els últims anys és el patrocini de la samarreta. Laporta va ser el primer que la va "tacar", encara que la seva decisió va ser aplaudida al món sencer, ja que l'elecció va ser Unicef, al que el Barça va afegir una suma de més de 7 milions d'euros. Després, Sandro Rosell va canviar l'esmentat patrocini, primer amb Qatar Foundation i després amb Qatar Airways, una decisió polèmica que va portar Bartomeu a variar-la per Rakuten. És per això que els hi hem preguntat als candidats si optarien per mantenir Rakuten per uns hipotètics 40 milions d'euros, Qatar per 80 milions, Unicef per 0 o una quarta opció.

Laporta i Font afirmen que Unicef, al que el primer afegeix que no només per 0 euros, sinó pagant, "pel missatge que transmet al món". Toni Freixa, en canvi, matisa que depèn del moment i que en la situació de crisi actual optaria per Qatar per 80.

Laporta Font Freixa debat Barça FC Barcelona

Els 3 candidats a la presidència del Barça / FCB

Recomanarien a un amic ser president del Barça?

Un altre tema interessant és si recomanarien a un amic ser president del Barça. Joan Laporta ho té clar: "Si ets culer, català i futboler és un gran honor". Font afirma que fins que no ho sigui no pot respondre, mentre que Freixa, després de somriure, diu que no.

Ja per acabar, els 3 candidats són qüestionats sobre a qui votarien si ells no s'haguessin presentat. "Al qui pensés que és més interessant per l'experiència, el que estigués més preparat i tingués més determinació per prendre les decisions que fan falta," afirma Laporta, en una clara al·lusió a si mateix. Font afirma que votaria en blanc, mentre que Freixa diu que a cap, ja que si ell no estigués els socis haurien validat un altre que segurament seria el que s'emportaria el seu vot.

 

Imatge principal: fotomuntatge de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa / Laia Hinojosa