Sud-àfrica s'ha imposat a Anglaterra per 12-32 a la final del Mundial de rugbi del Japó disputada aquest dissabte a Yokohama. Els Springboks han conquerit d'aquesta manera el seu tercer campionat del món.

Els Boks ha agafat avantatge sobre els anglesos a força de penals a la primera meitat, i han aconseguit mantenir-lo i ampliar-lo en el segon temps gràcies a dos assajos. Els primers 40 minuts han transcorregut amb una successió de llançaments de càstig per a tots dos equips, quatre del costat sud-africà transformats per Handre Pollard i dos per l'anglès Owen Farrell, que han deixat el parcial en 6-12.

En el segon temps ha continuat el pols de penals, amb dos anotats per Sud-àfrica i altres dos per a Anglaterra pels mateixos xutadors. Però s'ha hagut d'esperar al minut 66 per veure el primer assaig del partit aconseguit pel sud-africà Makazole Mapimpi, que al costat de la conversió de Pollard, ha ampliat l'avantatge dels Springboks a 12-25. Gairebé definitiu.

Sud àfrica rugbi EFE

Cheslin Kolbe ha anotat un altre try en el minut 74, que sumat a l'anotació de Pollard, ha sentenciat la final amb una distància ja insalvable per als seus rivals (12-32).

El trofeu conquerit pels sud-africans és el tercer del seu palmarès, amb el qual igualen a Nova Zelanda com la selecció amb més mundials.