El Barça s'ha imposat aquest dissabte a l'Stuttgart (0-3) en el tercer partit de la pretemporada del conjunt que dirigeix Ronald Koeman. La gran figura del duel ha estat Memphis Depay, que en la seva primera titularitat ha deixat unes sensacions excel·lents, ja que ha generat desequilibri, ha mostrat una bona entesa amb els seus nous companys i ha deixat per a la videoteca un d'autèntic golàs, el segon que marca amb la samarreta blaugrana.

El partit ha estat precedit pels problemes que ha tingut el Barça per recórrer els 120 quilòmetres que separen l'hotel de concentració, en plena Selva Negra, d'Stuttgart. L'expedició s'ha vist atrapada per les retencions d'un accident de trànsit, la qual cosa ha provocat que el partit s'hagi hagut de retardar una hora.

yusuf demir gavi stuttgart barça efe

Yusuf Demir ha marcat el 0-2 / EFE

Depay brilla en la primera part

Ronaldo Koeman ha apostat per un onze molt interessant, barrejant jugadors que aparentment seran indiscutibles, com Dest, Piqué, De Jong o Memphis, amb perles del Barça B que està sobresortint en la pretemporada, com Gavi, Nico i Demir, i el resultat ha estat un futbol molt dinàmic i ofensiu davant d'un Stuttgart voluntariós però tècnicament inferior.

La guinda del primer temps han estat les excel·lents sensacions que ha generat Memphis Depay, que després de provocar un clar penal que l'àrbitre s'ha negat a xiular, ha obert el marcador amb un autèntic golàs. Passada en llarg de De Jong, control orientat, barret i volea al fons de la xarxa. I el neerlandès també ha participat en el 0-2, en el qual ha cedit la pilota a Griezmann, que ha centrat perquè el prometedor Demir marqués a porta buida.

Riqui Puig completa la golejada

Després del descans, Koeman ha optat per mantenir el mateix onze, per augmentar la càrrega de minuts, el que ha provocat que el Barça cedís el control a l'Stuttgart, que està molt més rodat físicament que els blaugrana. Així i tot, el Barça no ha patit i a poc a poc ha tornat a recuperar el domini. Després del canvi obligat d'Araujo per Lenglet, que s'ha retirat després de rebre una dura entrada, Koeman ha començat a moure la banqueta en el minut 60, quan ha donat entrada a Busquets, Jordi Alba i Riqui Puig.

I ha estat precisament el migcampista de Matadepera l'autor del 0-3, després d'aprofitar una excel·lent assistència de Griezmann. El Barça ha pogut completar la golejada, especialment en una excel·lent ocasió de Manaj, però el marcador ja no s'ha mogut més.

El pròxim partit de l'equip del Barça serà dimecres vinent, quan s'enfrontaran al Red Bull Salzburg, a Àustria.

Imatge principal: els jugadors del Barça, celebrant el gran gol de Memphis Depay / EFE