Espectacle del bo a l'Estádio José Alvalade de Lisboa. El Manchester City ha golejat amb contundència l'Sporting de Portugal en un dels partits més complets de la temporada del conjunt de Pep Guardiola (0-5). Una victòria molt contundent que ja deixa pràcticament sentenciada l'eliminatòria dels vuitens de final de la Champions League.

Un excels Manchester City

La golejada ha començat des del principi amb un gol matiner de Riyad Mahrez. L'extrem algerià ha aprofitat una llarga jugada de combinació del club anglès als 7 minuts de joc per deixar retratada una defensa portuguesa incapaç d'aturar-los. Una dinàmica en el gol que es repetiria al llarg del partit.

Pep Guardiola gritando EFE

Pep Guardiola cridant durant el partit / EFE

Excels duel dels de Guardiola des del principi. La possessió absoluta i les arribades constants a l'àrea rival han marcat el duel. Bernardo Silva —el gran protagonista del partit— al minut 17 ha seguit l'inici de golejada amb una volea que ha tocat el travesser abans d'entrar després del servei d'un córner.

I ja en l'últim quart d'hora de la primera meitat han arribat dos gols més. Phil Foden, just passada la mitja hora de joc, ha resolt des de dins l'àrea petita i amb molta sang freda una meravellosa jugada individual prèvia de Mahrez. I novament Silva, amb rebot del rival inclòs, ha fet el quart just abans del descans.

Bernardo Silva Manchester City EFE

Bernardo Silva celebrant un dels seus gols / EFE

Sense opcions per a l'Sporting de Portugal

I si a la primera part el City ha dominat el joc, a més de xutar 9 vegades a la porteria rival, de les quals 5 entre els tres pals, l'Sporting no ho ha fet en cap ocasió. I Bernardo Silva, buscant el hat-trick, l'ha aconseguit a l'inici del segon temps, però posteriorment ha estat anul·lat pel VAR.

El migcampista portuguès del City, però, ha volgut seguir sent el protagonista en el seu retorn a la seva ciutat natal. Jugada seva que acaba amb assistència a Raheem Sterling, que s'ha inventat un golàs per completar la maneta al minut 58.

Sterling Foden Sporting Portugal Manchester City EFE

Raheem Sterling i Phil Foden celebrant un dels gols del Manchester City / EFE

Ja amb el partit sentenciat i l'eliminatòria pràcticament decidida, Guardiola ha decidit fer canvis per donar alguns merescuts descansos. L'Sporting ha fet un pas endavant, ha intentat lluitar-li la possessió al City, però el conjunt citizen és indomable, i més aquesta nit a Lisboa. La golejada ha acabat amb una maneta incontestable del Manchester City, que ja comença a pensar en els quarts de final. El partit de tornada del proper dimecres 9 de març a l'Etihad Stadium serà un pur tràmit.

Imatge principal: Els jugadors del Manchester City celebrant un gol / EFE