El d'Emerson Royal va ser un dels traspassos més rocambolescos i curiosos que es recorden en molt temps. Per començar, ja va suscitar polèmica quan va aterrar a Espanya, per jugar a les files del Betis. Va ser una operació conjunta amb el Barça, que va pagar diners per poder tenir una opció de compra en un futur, una jugada que molt pocs van entendre, i que va ser idea de Josep María Bartomeu. Encara que, al final, no va sortir gens malament.

Perquè l'ex de l'Atlético Mineiro es va convertir en un dels millors laterals drets de La Liga Santander, i això va provocar que en el Camp Nou decidissin pagar uns 12 milions d'euros per la seva contractació. Tots esperaven que es convertís en l'amo del carril destre, i que fora intocable durant molt temps, ja que tenia unes grans qualitats físiques i tècniques, i ja tenia experiència malgrat la seva joventut, va néixer l'any 1999. Però no va ser així.

Emerson Royal Barca Getafe EFE
Emerson Royal/ EFE

Ronald Koeman va quedar bastant decebut amb l'internacional brasiler durant la pretemporada i els primers partits, i va recomanar Joan Laporta que marxés traspassat. Per a aquesta demarcació ja comptava amb Sergi Roberto i amb Sergiño Dest, que el convencien molt més, així que no van dubtar a l'hora d'acceptar la proposta que va presentar el Tottenham Hotspur, que estava xifrada en 30 'quilos'. I va acabar en la Premier League.

Allà va tenir una adaptació una mica lenta, encara que finalment es va assentar com a peça clau, i ha estat molt important en els plans d'Antonio Conte. Malgrat això, Emerson no sembla estar molt content a Anglaterra, i està considerant molt seriosament l'opció de canviar d'aires. Els londinencs estan satisfets amb ell, però no el consideren intocable, i en cas que rebin una proposta interessant, que permeti recuperar el que ells van invertir, no s'ho pensaran.

Estan disposats a obrir-li les portes, i en els últims dies s'ha parlat molt seriosament de la possibilitat que aterri novament a Espanya, després que un equip important hagi preguntat per ell.

L'Atlètic de Madrid elegeix Emerson com el seu nou lateral

Es tracta de l'Atlètic de Madrid, que està buscant un nou lateral dret. La sortida de Kieran Trippier al gener va deixar un buit molt important, i que no van omplir bé amb el fitxatge de Daniel Wass. Diego Pablo Simeone demana que tornin a acudir al mercat, i un dels noms que ha posat sobre la taula és el d'Emerson.

L'entrenador argentí creu que encaixa perfectament en els seus esquemes, i que pot convertir-se en una peça indispensable. Serà capaç de demostrar el nivell que té en el Wanda Metropolitano?

Si la jugada els hi surt bé, seria un nou ridícul per al Barça.