Una victòria, una derrota i un empat. Aquest és el balanç de l'onzena jornada de la Lliga SmartBank per als equips catalans que hi competeixen, l'Espanyol, el Sabadell i el Girona. Els pericos segueixen la seva trajectòria magistral i encapçalen la classificació de Segona, mentre que els arlequinats segueixen de pega i els blanc-i-vermells embarranquen a mitja taula.

Un Espanyol imparable

Tot i que el Lugo va oposar més resistència que la majoria d'equips de Segona, els gallecs van ser incapaços de superar l'Espanyol  —l'indiscutible favorit de la categoria— a l'RCDE Stadium (2-1). Els gols, com no podia ser d'una altra manera, van ser obra de la parella de moda blanc-i-blava, dels Jordan i Pippen de Segona, Raúl de Tomás i Adri Embarba.

El primer va arribar a la mitja hora de partit, quan l'extrem madrileny va aprofitar una centrada passada de RDT al segon pal. El Lugo, que fins aquesta jornada havia mostrat una cara excel·lent gràcies al seu nou entrenador, Mehdi Nafti, va empatar de la mà de José Ángel Carrillo, però De Tomás, a la segona part, va tornar a posar les coses en ordre amb una rematada de cap inapel·lable a centrada d'Embarba. Els de Vicente Moreno són líders amb 26 punts, 4 més que el segon, el Mallorca.

El Sabadell, condemnat a la segona part

Menys sort va tenir el CE Sabadell a la Nova Creu Alta, on va caure contra el Màlaga (1-2) per culpa d'un gol de Pablo Chavarría al minut 75. Els andalusos es van avançar a la primera part de la mà d'Iván Calero, però Néstor Querol va neutralitzar la diana amb una gran rematada de cap dos minuts després. Aquest va ser el primer gol de l'heroi de l'ascens a Segona.

Tot i així, els arlequinats, tal com va passar contra l'Almería, van concedir una nova diana a la segona part i es van quedar sense puntuar. És la quarta derrota en cinc partits a casa, un balanç que situa el Sabadell en penúltima posició amb només 7 punts.

A Girona, empat i més vermelles

Per últim, el Girona, que va jugar aquest dilluns, va empatar davant del Las Palmas (1-1) a Montilivi. Després d'un primer temps molt espès per part dels dos equips, els canaris es van avançar gràcies a Sergio Ruiz, qui va rematar sol des de dins de l'àrea just abans del descans.

A la segona part, però, els gironins van posar una marxa més al seu joc i van aconseguir empatar a pilota parada després que Bernardo rematés de forma acadèmica una falta frontal picada per Samu Sáiz. Era el minut 67 i el partit va entrar en una dinàmica de poc control que va estar a punt d'aprofitar el conjunt visitant, però el xut d'Enzo Loiodice va acabar al travesser.

Abans del final , nova vermella pel conjunt blanc-i-vermell, en aquesta ocasió al minut 94 per doble groga a Bernardo, que no podrà jugar contra el Mallorca. És la sisena en onze partits. El Girona és dotzè amb 15 punts però un partit menys.