Jornada nefasta dels equips catalans de la Lliga Smartbank, l'Espanyol, el Girona i el Sabadell. Dels tres, només ha estat capaç de puntuar el conjunt blanc-i-blau, que va empatar 1-1 a Fuenlabrada, un punt insuficient per al líder de la categoria, que va veure com se li escapava la victòria per un error grotesc del seu porter, Diego López, que fins ara estava signant un campionat esplèndid.

A l'Espanyol se li escapen dos punts per un error absurd

L'Espanyol arribava a Fuenlabrada líder i ple de confiança després de sumar tres victòries seguides, però ràpidament es va veure que li tocaria patir. I és que la primera part va ser del conjunt madrileny, que va fregar l'1-0 en dues claríssimes ocasions, de Franchu i de Gassama. Cabrera i el travesser, però, van salvar els de Vicente Moreno, que en una acció aïllada fabricada per Embarba i executada per RDT es va avançar al marcador.

En el segon temps, l'Espanyol va aconseguir calmar els ànims locals i fins i tot va tenir alguna ocasió per certificar la victòria. I quan semblava que el triomf dels de Moreno era un fet, Diego López va cometre un penal absurd, atropellant un jugador del Leganés quan ja no hi havia perill. Gassama no va fallar i va trencar la bona ratxa de l'Espanyol, que se'n va anar als vestidors amb un clar regust agredolç als llavis.

El Girona, inoperant i desesperat amb el VAR

Molt pitjor li van anar les coses al Girona, que va encadenar el seu quart partit sense guanyar en perdre a Montilivi davant d'un Mallorca (0-1) que ja està a dos punts de l'Espanyol. El Girona va haver de remar a contracorrent tot el partit, ja que els bermellons es van avançar tot just començar. Després d'unes jornades en què els de Francisco s'han sentit perjudicats pels àrbitres, només va faltar un gol anul·lat a Sastre per controlar la pilota amb el braç perquè el Girona perdés els nervis.

En el segon temps, el Girona ha seguit frustrant-se a poc a poc, i en el tram final Ramalho i Sylla han estat expulsats. L'acumulació de polèmiques en els últims duels del Girona ha provocat que Delfí Geli, el seu president, hagi volgut sortir al pas amb una queixa institucional.

El Sabadell tornada a perdre en els minuts finals

L'últim conjunt català en jugar va ser el Sabadell, que després de dues derrotes seguides aspirava a apropar-se a la zona de salvació en el camp del Logronyés. El partit ha estat molt igualat, amb els arlequinats portant el pes del joc, però el desencert en les poques ocasions que han estat capaços de generar els ha acabat penalitzant.

I és que després de 86 minuts de cert domini i calma en defensa, una urpada del Logronyés, de Leo Ruiz, ha estat suficient perquè els locals s'emportessin els tres punts (1-0) i per ampliar una mica més la desesperació del Sabadell.