Rússia no podrà competir en els propers Jocs Olímpics ni en Mundials. L'Agència Mundial Antidopatge (AMA) ha confirmat la sanció de quatre anys a aquest país per dopatge d'estat, que no podrà competir en cap competició internacional.

Aquesta notícia afecta directament els esportistes russos, que l'estiu vinent ja no podran competir en els Jocs Olímpics de Tòquio (2020), ni en els d'hivern a Pequín (2022), ni en el Mundial de futbol a Qatar (2022), sota la bandera del seu país. Els atletes que aconsegueixin provar que no estan implicats en cap cas de dopatge podran competir sota la bandera neutral i no podran sentir l'himne rus.

Una altra de les prohibicions per a Rússia és que no podrà organitzar competicions internacionals.

Rússia Jocs Olímpics EFE

EFE

El cas, però, no està tancat, ja que Rússia té 21 dies per presentar al·legacions. Ara l'Agència Antidopatge Russa (RUSADA) haurà de decidir si recorre contra la sanció al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), però difícilment es corregirà la determinació de l'AMA.

Excepció a l'Eurocopa 2020

Tot i la decisió d'apartar Rússia de qualsevol competició internacional, el combinat rus sí que jugarà la propera Eurocopa masculina de futbol, que es diputarà entre el 12 de juny i el 12 de juliol del 2020, i en la qual Sant Petersburg serà una de les seus. La UEFA al·lega que l'Eurocopa no és un esdeveniment internacional i que, per tant, pot competir en el torneig.