La fase decisiva del Mundial de Qatar el 2022 comença per a Espanya aquest dimarts. La Selecció Espanyola de Luis Enrique s'enfronta al Marroc en els vuitens de final de la competició, en el penúltim partit d'aquesta fase.

Un partit que pot ser una trampa mortal per a la Roja. Perquè sobre el paper Espanya és superior al Marroc. Però el vist fins ara en el Mundial no deixa bones sensacions sobre això.

La Roja va començar com un tret a Qatar, golejant a Costa Rica amb un 7-0 històric. Va ser el millor resultat aconseguit per Espanya en una competició internacional. I va venir acompanyada d'un partit sublim en el qual el combinat de Luis Enrique va desplegar el seu millor joc de toc i atac.

Dani Carvajal Luis Enrique selecció espanyola Espanya Mundial Qatar / Foto: EFE
Dani Carvajal i Luis Enrique / Foto: EFE

El Marroc és un caramel enverinat per a la Roja

Tanmateix, el conjunt espanyol ha anat de més a menys en els partits següents. Va firmar una bona primera part contra Alemanya. Però en la segona es van ensorrar. Mentre que contra el Japó van protagonitzar un partit per oblidar. Després del gol d'Álvaro Morata en els primers minuts del xoc Espanya es va diluir fins a permetre remuntar els japonesos.

Una trajectòria completament contrària a què ha firmat el Marroc, que arriba en to ascendent. Va empatar el primer partit contra Croàcia (0-0). Però va guanyar els dos següents, primer contra Bèlgica (0-2) i després contra el Canadà (1-2), i amb set punts va ser una de les millors seleccions de la fase de grups.

Dues trajectòries contràries que obliguen a Espanya a firmar un molt bon partit si no vol veure's sorprès per una el Marroc que arriba al partit amb una motivació especial: eliminar una campiona del món i arribar per primera vegada als quarts de final d'un Mundial. Una derrota seria fatal i són molts els qui estan esperant que Espanya perdi per carregar contra Luis Enrique.

Luis Enrique ja té relleu com a entrenador de la Selecció Espanyola

Un Luis Enrique que, passi el que passi, ja té data de caducitat a la banqueta de la Selecció Espanyola. En la Reial Federació Espanyola de Futbol ja saben fins quan estarà l'asturià en la Selecció. I fins i tot ja ha mantingut les primeres converses amb el seu substitut.

En la RFEF compten que Lucho seguirà al combinat espanyol fins a la disputa de la Final Four de la Nations League, però no més enllà. Aquest serà l'últim campionat que disputarà Espanya amb Luis Enrique com a entrenador. És la data que el tècnic ha triat per posar punt i final al seu pas per la Roja.

Una cosa que ja saben als despatxos de la Federació, on ja han elegit substitut. Luis Rubiales ja ha posat en marxa converses amb Marcelino García Toral, que serà qui agafi el relleu en la direcció de la Selecció.