Patint, com ja és habitual, però el Barça va acabar passant als setzens de final de la Copa del Rei. El Cornellà va resistir fins a la pròrroga, però no va poder evitar els gols d'Ousmane Dembélé i Martin Braithwaite (0-2). El Cornellà no li va posar les coses gens fàcils als blaugrana, cosa que podria haver intervingut en l'estat d'ànim d'alguns jugadors que es mostraven clarament impotents.

Concretament, s'ha filtrat un vídeo d'una discussió entre Riqui Puig i l'àrbitre César Soto Grado que van captar les càmeres durant el partit. El jugador de Matadepera es va acostar al col·legiat per demanar-li que parlés "bé i amb respecte", amb un to clarament furiós. L'àrbitre, atònit amb l'actitud del jugador, li va respondre un "a mi no em cridis!". Aquesta tensa situació va acabar amb targeta groga per al migcampista català del Barça per "protestar una de les decisions", tal com va justificar el mateix àrbitre en l'acta.

Al descans, Koeman va decidir canviar-lo

No obstant això, a causa de la targeta groga i davant el temor de quedar-se amb 10 jugadors sobre el terreny de joc, al descans Koeman va canviar Riqui per tal de donar entrada a Ousmane Dembélé.

De fet, el francès va disposar d'una gran oportunitat per avançar el Barça mitjançant un penal que, novament, va aturar el porter Ramón Juan (a la primera meitat ja li havia aturat un a Pjanic).

Però tot just iniciar-se la pròrroga, amb un Barça considerablement més endollat que en els 90 minuts anteriors, va arribar l'esperat gol de la mà de Dembélé després d'un potent xut des de fora l'àrea.

riqui puig cornella copa efe

Riqui Puig durant una acció del partit / EFE

Sense acabar d'aprofitar les darreres oportunitats

Més enllà d'endur-se la glòria després d'haver marcat el penal que classificava al seu equip per a la final de la Supercopa d'Espanya, ni en la mateixa final contra l'Athletic, ni tampoc en el partit de Copa a Cornellà, Riqui Puig no va aprofitar l'oportunitat.

La manca d'efectius al Barça al centre del camp per l'acumulació de pròrrogues li brindava una bona oportunitat al migcampista del planter, però la substitució al descans del partit de Copa és un senyal evident que el tècnic holandès no està satisfet amb el rendiment de Riqui Puig, més enllà de la targeta groga que va veure al minut 6 i que el va condicionar aviat.

Imatge principal: Riqui Puig durant el partit contra el Cornellà / FC Barcelona