Ricky Rubio ha estat escollit el millor jugador (MVP) del Mundial de Bàsquet de la Xina. El base català ha rebut el premi després de ser una de les grans estrelles del combinat espanyol, que ha guanyat el Mundial amb una exhibició final contra l'Argentina.

El jugador del Masnou, a més, ha estat escollit com el millor jugador de la final. I aquests no han estat els únics premis que ha rebut, ja que el base dels Phoenix Suns de l'NBA ha estat també elegit com un dels integrants del millor quintet del Mundial, en què també hi figura el català Marc Gasol.

Rubio ha tornat a ser el màxim anotador d'Espanya a la final després de fer vint punts davant l'Argentina, amb la qual cosa ha encadenat el seu quart partit consecutiu en el Mundial amb 19 o més punts.

Ricky també havia batut en les semifinals el rècord d'assistències en un gran campionat, des que hi ha dades estadístiques, en repartir un total de dotze, una més que les que va aconseguir ell mateix en el Mundial del 2010 davant Nova Zelanda.