El Girona torna a veure's les cares amb l'empat i queda a la vora del descens de la Lliga Santander. Tot i els bons trams de joc dels blan-i-vermells, l'Osasuna ha aprofitat una badada defensiva a la primera meitat que ha acabat traduint-se en un empat que no els deixa tan mal regust com als locals.

El voler de l'Osasuna i la pissarra del Girona

Venir de cinc partits sense conèixer la victòria mai és bona notícia, però si el Girona no té gaires facilitats per trobar la via cap al gol, tampoc està mostrant seguretat al darrere. 18 gols encaixats en 11 enfrontaments es tradueixen en més de gol i mig encaixat per partit. Avui, l'Osasuna obriria la llauna, novament, per la manca de contundència de la rereguarda gironina. Ho faria Kike Barja amb un xut inapel·lable per a l'avui titular Gazzaniga. Comba dirigida directament a l'escaire que poc peu donaria a la resposta de l'argentí, però l'artífex del primer del partit marcaria robant-li la cartera a un Yan Couto molt tou al cos a cos. El voler del navarrès desfaria la igualada inicial, mentre que la pissarra del Girona la tornaria a equilibrar amb un gol calcat al qual va atorgar-li la victòria contra el Valladolid.

David Lopez Oriol Romeu celebracion gol Osasuna / Foto: @Gironafc
David López i Oriol Romeu, celebrant el gol de l'empat davant l'Osasuna / Foto: @Gironafc

Falta lateral que, com de costum, serviria Aleix Garcia, prolongació d'una de les armes més potents en el joc aeri del Girona i, avui, rematada final de David López per restablir l'empat a l'electrònic de Montilivi. Els locals, però, han anat a remolc d'un Osasuna insistent que, durant bona part de la primera meitat dominaria la possessió assumint el pes del partit. Sigui com sigui, tret d'una claríssima que desaprofitaria Nacho Vidal després d'una gran centrada de Moi Gómez, poca feina per a Gazzaniga.

Solo una para Stuani...

El pas per vestidors serviria als locals per despertar. Míchel estimularia els seus, girant la truita i recuperant, com li agrada, el control del partit amb els seus homes ben a prop entre si. Donaria entrada Valery per ser més incisiu pel flanc esquerre i a Roro Riquelme per fomentar el joc entre línies. De fet, el madrileny deixaria detalls de la seva qualitat, però estaria massa intermitent com per donar solucions als seus.

Amb tot, l'Osasuna faria el pas endavant per recuperar el terreny que el conjunt català li havia retallat i, de mica en mica, tancaria al conjunt blanc-i-vermell a la seva meitat de camp. El Girona cercava resposta a hipotètiques jugades a pilota aturada en la figura d'un Stuani que ha entrat a la recta final de l'enfrontament. L'escenari estava dibuixat al cap del tècnic, però el Girona només gaudiria d'una ocasió que l'uruguaià no podria materialitzar davant la gran sortida de Sergio Herrera. El partit acabaria en un empat que no deixa de tenir gust molt més dolç per al combinat de Jagoba Arrasate. L'Osasuna campa en una privilegiada setena posició i els gironins al llindar del descens sense dependre d'ells mateixos per acabar la jornada 11 a les posicions vermelles de la classificació.