Com passa sovint, quan un club de futbol vol desprendre's d'un dels seus futbolistes, sigui per mitjà d'un traspàs o per mitjà d'una cessió, tracta d'alinear al jugador en qüestió per tal que aquest es revalori, o, almenys, demostri que té el nivell suficient per ser susceptible d'inversió.

Sigui com sigui, això passa quan l'equip venedor no s'està jugant res, i en el cas del Barça, fins ben arribades les dates finals de la Lliga, encara no s'havia assolit l'objectiu de la segona posició per darrere d'un Reial Madrid ja campió. Els futbolistes que formen part de l'operació sortida blaugrana no han lluit gaire sobre la gespa, i menys, si es té en compte que als qui es volia donar passaport tenien un nivell molt llunyà al que Xavi Hernández obté dels titulars.

Xavi Hernandez Barca serio / Foto: Europa Press
Xavi Hernández, amb rostre seriós durant un partit del Barça / Foto: Europa Press

Lenglet al Tottenham, la primera victòria del Barça

Si bé Ferran Jutglà ja va convèncer amb la seva aparició durant els mesos de l'hivern perquè el Bruges el fitxés, el FC Barcelona també celebra la ja oficial sortida de Clément Lenglet del club amb rumb al Tottenham Hotspur. El pacte entre entitats és molt favorable per ambdues parts, ja que el Barça es desfà d'un futbolista amb qui ja no es comptava, mentre que els d'Antonio Conte anuncien una alta per cessió d'un dels desitjos principals del tècnic italià.

I després d'haver-se desempallegat de dos actius prescindibles, a banda de la no renovació de Dani Alves quedant com a agent lliure, l'entitat catalana es troba molt encaminada per tancar la quarta sortida de cara a la temporada 2022/23. Tal com apunta el periodista Matteo Morettoel Barça està molt a prop de donar sortida a Francisco Trincao cap a l'Sporting de Lisboa. Els portuguesos pagarien 10 milions d'euros pel 50% dels drets de l'extrem i els blaugrana es guardarien una opció de recompra. Les vendes avancen satisfactòriament, però el Barça lamenta l'horitzó que li espera a Samuel Umtiti, que sembla molt difícil que trobi un nou club per jugar-hi.

samuel umtiti banquillo barca europa press
Samuel Umtiti, assegut a la banqueta durant un partit del Barça / Foto: Europa Press

El Rennes es fa enrere en l'operació Samuel Umtiti

Tal com va avançar en el seu moment Fabrizio Romano, el club que millor posicionat estava en el futur de Samuel Umtiti era l'Stade Rennes francès. Els Rennais, com ha passat amb Lenglet, també volien fitxar al seu compatriota en qualitat de cedit durant una temporada. 

Tanmateix, els gàl·lics s'estan fent enrere en veure que l'estat físic del jugador queda molt lluny de l'alta competició. El mateix Bruno Genesio, entrenador del Rennes, va mostrar-se molt sincer davant la hipotètica incorporació del campió del món amb França: "És un jugador que m'agrada molt. Però també estem en un club amb una manera de treballar en què no sempre estem d'acord amb les nostres eleccions. Necessitem consens. Hi ha dubtes sobre el seu estat físic, així que entenc que, per al club, això podria ser una cosa que freni el tracte".

Umtiti entrenamiento Europa Press
Samuel Umtiti, durant un entrenament amb el Barça / Europa Press

Així doncs, els francesos s'ho repensaran a l'hora d'assumir la fitxa d'Umtiti, que a diferència de la dels principis de temporada, aquest cop sí que està a l'abast d'equips de segona línia.

 

Imatge principal: Mateu Alemany, durant una roda de premsa / Foto: FC Barcelona