La Reial Societat acaba decantant cap al seu costat un partit boig en què s'han vist fins a vuit gols (3-5). El Girona remuntaria el gol inicial d'Aleksander Sørloth, però el conjunt biscaí remuntaria de nou per endur-se els tres punts cap a Sant Sebastià.

Sørloth congela Montilivi per partida doble

El Girona tractaria de poblar la zona ampla del camp per contaminar les connexions dels esquerrans de la Reial Societat. L'equip d'Imanol Alguacil fila futbol a partir de les esquerres de Merino, Brais Méndez, David Silva i companyia, però poc tardarien els visitants a trencar els esquemes de Míchel Sánchez. Ho faria amb la firma del gegant noruec Sørlothque aprofitaria un servei melodiós de Take Kubo des del flanc esquerre per empènyer la pilota al fons de la xarxa. Minut 8 i tot en orris pel Girona. Tocaria remuntar.

Celebracion gol Real Sociedad Girona
Aleksander Sørloth, celebrant el seu primer gol durant el partit entre la Reial Societat i el Girona / Foto: EFE

No obstant això, lluny d'abaixar els braços, Montilivi començaria a rugir per dinamitar el joc d'un equip que havia quedat fred després del 0-1. Oriol Romeu tornaria a imposar l'ordre a la medul·lar, el Girona recuperaria la possessió i tornaria a arribar l'esfèrica a les botes del qui mai li manquen les idees: Rodrigo Riquelme. La Reial, tancadeta al darrere, volia defensar per tots els mitjans el seu avantatge momentani i resistir l'intent de rèplica immediata dels gironins. Aleshores, al 23', Riquelme trobaria l'escletxa per esfondrar el mur txuri-urdín. Primerament, faria ús del bisturí per tirar una sotana mil·limètrica sobre Zubimendi; segon pas, engaltar un cacau que perforaria l'escaire d'Álex Remiro. 1-1 que faria embogir la graderia del feu blanc-i-vermell, aquest cop, al so de 'Roro' Riquelme.

I és que ha semblat que la convocatòria amb la sub-21 hagi deixat amb gana als internacionals del Girona. El mitjapunta madrileny ja en va fer dos amb la selecció i ha repetit des de la llarga distància. Però al cap de quatre minuts, al 27', un altre internacional amb les inferiors espanyoles com Arnau Martínez remuntaria el partit amb un poderós cop de cap que tornaria a fer inútil l'estirada de Remiro. S'arribava als encontorns del descans amb un partit boig que tampoc acabava d'afavorir a cap dels equips. La Reial necessita la possessió, mentre que el Girona prefereix controlar l'esfèrica i defensar-se amb ella. Tanmateix, tornaria a emergir la figura de Sørloth per congelar Montilivi de nou.

Celebracion gol Real Sociedad Girona Sorloth
Aleksander Sørloth, bigolejador en el dia d'avui / Foto: EFE

Take Kubo sentència la contesa

Ningú a l'estadi volia el descans. El xafarranxo de combat estava servit, els gols arribaven a parells i la tensió era màxima. De fet, cal dir que els quatre gols del primer temps han vingut dels únics quatre xuts a porteria fins al moment. És a dir, efectivitat màxima per brindar una festa de gols que encara no havia acabat. El descans havia de servir per abaixar pulsacions i aclarir idees. Dos gols encaixats a cada porteria denoten coses a millorar per cadascun dels equips. No obstant això, Taty Castellanos tardaria només tres minuts a tornar a moure l'electrònic. El de Mendoza dirigiria un contracop prometedor, però com que no li ha saltat cap futbolista txuri-urdín, ha arribat a la frontal per fer el 3-2 no sense l'ajuda d'un Remiro que, aquest cop, podria haver fet més.

Tot i que cada part havia recuperat forces a la seva cantonada, el combat seguiria sent un intercanvi de cops molt obert. Arribats al 70', la Reial s'aprofitaria d'una carta que encara no hi era sobre la taula: la pilota aturada. Brais Méndez serviria una centrada lateral que, tot i provar-ho Jon Pacheco, ningú desviaria i acabaria tancant la seva rosca al fons de la xarxa. Bogeria novament. Igualada novament, 3-3. Els visitants revifarien i, tal com ha fet el Girona a la primera meitat, assestarien un cop doble en qüestió de cinc minuts. Brillant jugada col·lectiva del combinat biscaí que, després d'una centrada i un control defectuós de Brais dins l'àrea, quedaria la pilota morta perquè Martín Zubimendi fes el quart.

Martin Zubimendi celebracion gol Girona Real Sociedad / Foto: EFE
Martín Zubimendi, celebrant el quart gol de la Reial Societat / Foto: EFE

I ja amb el partit trencat, amb un Girona totalment abocat a la porteria rival, Merino armaria el contracop. Pilota per Sørloth, sempre el far de referència, que després d'una gran cavalcada, cediria perquè Take Kubo senteciés el litigi de Montilivi. Vuit gols i dues remuntades després, la Reial viuria de primera mà la dificultat d'endur-se els tres punts del feu gironí.