El Reial Madrid té nou capità. Vinícius ha estat el líder de la nit aquest dimarts després que el conjunt blanc hagi passat per sobre del Xakhtar Donetsk (0-5) amb dos grans gols del brasiler, un de Rodrygo i un altre de Benzema i sumen tres punts vitals per seguir el seu camí a la Champions League. Els madridistes tornen a casa amb bones sensacions i amb el cap ja posat al Clàssic contra el Barça d'aquest diumenge.

Amb la necessitat de sumar els tres punts

El Madrid va tenir descans per les seleccions després de dues derrotes doloroses (Sheriff i Espanyol) i el duel contra els ucraïnesos era el primer després de 16 dies. Els blancs han tingut temps per descansar i pensar en una bona estratègia per tombar el seu rival i han fet el que han volgut. El segon temps dels de Carlo Ancelotti ha sigut excel·lent i Vinícius ha estat la referència, amb un Karim Benzema que ha actuat des de l'ombra.

Vinicius Rodrygo Shaktar Real Madrid EFE

Vinícius i Rodrygo intenten robar la pilota / EFE

Una de les tristes notícies del matx és que el duel s'ha disputat a Kíev i és que el Xakhtar, tot i ser de Donetsk, juga els seus partits a la capital del país per la guerra que hi ha vigent al Donbass (2014). Els últims precedents entre ucraïnesos i blancs eren una alegria per als de l'est d'Europa i és que havien aconseguit dues victòries la temporada passada.

La ubicació del compromís d'aquesta nit era màgic per al Madrid i és que aquí va ser on van guanyar la seva tretzena Champions de la seva història superant el Liverpool. Amb aquesta energia han saltat al terreny de joc i s'han disposat a tornar a casa amb una alegria. Els d'Ancelotti han estat superiors en totes les facetes del joc, però durant la primera part, el Xakhtar també ha pogut dir la seva.

Els ucraïnesos han gaudit d'alguna ocasió que ha obligat a actuar Thibaut Courtois. El belga ha estat un mur i no ha passat cap pilota. D'altra banda, els seus companys en atac esperaven i esperaven la millor oportunitat per obrir la llauna, però el que no s'esperaven és que el marcador l'inaugurés un jugador local. Kryvtsov s'ha marcat en pròpia i ha avançat els madridistes abans de marxar al descans i en la represa ha estat una altra història.

Celebracion Real Madrid Rodrygo Alaba EFE

El Madrid celebra un gol / EFE

Piconadora en la represa

El Madrid ha estat una piconadora i ha fet el que ha volgut amb la defensa del Xakhtar. Els ucraïnesos són famosos per tenir una gran quantitat de brasilers en les seves plantilles, però han vist com uns compatriotes seus els han destrossat en dos tocs i quatre xuts. Vinícius, sobretot, i Rodrygo, en el seu paper, han sentenciat els locals en poc més de deu minuts i fent tres gols.

Benzema, tot i no aparèixer en els titulars, ha estat qui ha iniciat gairebé totes les jugades dels gols i el francès, que està en un estat excepcional, no volia marxar d'Ucraïna sense el seu premi. El '9' blanc ha marcat la maneta en els últims minuts per tancar definitivament el marcador.

Celebracion Real Madrid Shakhtar EFE

Els jugadors del Madrid celebren un gol / EFE

Immensa alegria del Madrid, que ha fet un molt bon partit i amb jugadors que marxen amb una gran nota. Mendy ha tornat després de molts mesos fora i també han entrat en joc Asensio, Marcelo i Valverde, entre altres. Els madridistes que són segons de grup, per darrere el Sheriff, i ja pensen en el Clàssic.

Imatge principal: Vinícius, contra el Xakhtar / EFE