El Reial Madrid se'n va a dormir líder de la Lliga Santander després de vèncer i convèncer en la seva visita al Celta de VigoKarim Benzema, Luka Modric, Vinícius Júnior i Fede Valverde no perdonarien un Celta alegre en atac, però descuidat en defensa.

10 minuts tardaria Balaídos a reviure fantasmes

El voluntariós inici 'celtiña' aproparia el primer gol del partit als locals. No obstant això, 10 minuts tardaria Balaídos a reviure fantasmes. Si la visita del Reial Madrid al feu dels gallecs de la darrera temporada va estar marcada pels penals, al minut 10, David Alaba embocaria des de la frontal de l'àrea petita una pilota pentinada estavellant-la al braç de Renato Tapia. Penal irrefutable que transformaria Karim Benzema enganyant Marchesín.

Celebracion gol Benzema Celta Real Madrid / Foto: EFE
Karim Benzema, celebrant el primer gol del Celta-Reial Madrid / Foto: EFE

Tot i el revés, el Celta seguiria assumint el pes del joc. Arguments no els hi faltaven. Des de Tapia i Fran Beltrán en la creació, fins a Cervi, Óscar i Iago Aspas a la zona de tres quarts, farien que els celestes passessin la major part de la primera meitat sobre terreny blanc. D'afegida, l'incommensurable esforç ofensiu de Javi Galán i Hugo Mallo seria una amenaça constant per ambdues bandes. Precisament, des de les botes del pontevedrès sortiria la centrada que propiciaria el penal a favor dels gallecs. Mallo trobaria Paciência, que pentinaria cercant la porteria, però trobant-se amb la mà d'Éder Militao. Minut 23, penal, i igualtat al marcador de nou per cortesia de Iago Aspas.

Des d'aleshores, el Reial Madrid començaria a ser més reconeixible. Recuperaria la possessió i proposaria per primer cop en l'enfrontament. Vinícius no pararia d'intentar-ho, però emergiria la figura de Luka Modric per impartir càtedra i guanyar-se l'ovació de l'afició rival quan ha estat substituït a la segona part. El croat aportaria l'aplom a la medul·lar que dos joves com Tchouaméni i Camavinga no han sapigut demostrar. Primer ho faria assestant un cop psicològic al Celta mitjançant un golàs des de fora de l'àrea a la vora del descans. Més tard, ja en la represa, aprofitaria els espais d'un Celta al descobert en defensa per deixar Vinícius sol en l'u contra u. Imparable carrera del brasiler en solitari, i davant la sortida en fals de Marchesín, retall per superar-lo i 1-3 al marcador.

Vinicius gol Celta / Foto: EFE
Vinícius Júnior, fent el seu gol contra el Celta / Foto: EFE

El Reial Madrid no perdona un contracop

Podia semblar engruixat el marcador i més per a un Balaídos enfurismat després d'haver demanat algun penal sense correspondència. Tanmateix, quan la pilota ha caigut a les botes dels avions del conjunt merengue, el Reial Madrid no ha perdonat un contracop. Si 'Vini' feia el tercer, Fede Valverde aprofitaria de nou els espais concedits per fer l'1-4 defintiu. El Madrid no gaudiria d'ocasions manifestes de gol, però està clar que l'efectivitat d'aquest equip és el que l'ha fet passar per sobre del Celta de Vigo. Amb tot, Hazard tindria l'oportunitat de fer el cinquè després que Gil Manzano xiulés un nou penal a favor dels blancs, però Marchesín es faria gran sota pals per negar-li la pena màxima al belga.

Així doncs, el Madrid dorm líder, i ho fa després de convèncer en la visita a un estadi sempre complicat com ho és Balaídos.